Beknopt overzicht van de media-activiteiten van het VOC:

  • Op de website www.voc-nederland.org houden we dagelijkse ontwikkelingen rond het cannabisthema in Nederland nauwlettend in de gaten. Het aantal pageviews is inmiddels de één miljoen gepasseerd. De VOC-site onderscheidt zich door afwezigheid van reclame, betrouwbare informatie, heldere vormgeving, foutloos taalgebruik en regelmatige primeurs.
  • Het VOC is zeer actief op Twitter: om volgers op de hoogte te houden van de actualiteit en de activiteiten van het VOC én voor directe contacten met Kamerleden en andere belangrijke stakeholders.Volg het VOC ook op Facebook en Instagram.
  • De woordvoerders van het VOC staan 24/7 ter beschikking van journalisten, om onderbouwd commentaar te geven op het huidig beleid en informatie te geven over de positieve kanten van cannabis.
  • We helpen binnen- en buitenlandse journalisten bij het maken van afspraken met ondernemers, deskundigen, consumenten en andere direct betrokkenen. Regelmatig verschijnende persberichten garanderen voortdurende media-aandacht. Voor een overzicht van alle VOC persberichten: klik hier.
  • We produceren ingezonden brieven en opinieartikelen voor kranten en tijdschriften en organiseren mediagenieke acties om het thema cannabis en coffeeshops op de agenda te houden. Voor een selectie van gepubliceerde brieven en artikelen van VOC-ers: klik hier. Om als pers in contact met ons te komen: klik hier.
  • We maken regelmatig filmpjes en reportages (onder andere over het drugsdebat in de Tweede Kamer), in samenwerking met professionele regisseurs, tekstschrijvers en animators met hart voor de groene zaak. Bekijk ook ons YouTube kanaal.