Diverse bruikbare bronnen voor gedegen cannabis gerelateerde informatie

VOC op Twitter

De makkelijkste en snelste manier om op de hoogte te blijven van het belangrijkste nationale en internationale nieuws over cannabis(beleid), hennep, coffeeshops en de activiteiten van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod, oproepen voor vergaderingen, acties etc. Tweets in het Nederlands en Engels.
twitter.com/vocnederland

Cannabis News Network:

Actuele videoreportages, nieuwsitems en specials over cannabis, hennep en de war on drugs, gemaakt door insiders uit diverse Europese landen: ‘Cannabis News Network is the source for serious, factual news videos about everything to do with cannabis, its industrial, medicinal and recreational use.‘ Eindredactie: Steven Kompier.
www.cannabisnewsnetwork.com

Reguleren.com:

Cannabis reguleren, maar hoe dan? ‘Als we nieuwe regels bedenken voor cannabis, en het verbod even ter zijde schuiven, welke regels zouden dat dan moeten zijn? In acht korte vragen vertellen we waar u staat in dit debat.’ Een initiatief van stichting VOC, stichting Legalize! en De Correspondent.
www.reguleren.com

Stichting JOIN us:

Stichting JOIN us wil graag de volgende stap maken op weg naar een transparante gedoogde aanvoer van biologisch gekweekte cannabis voor de gedoogde coffeeshop. De stichting is een iniatief van John en Ines, ‘de model wietkwekers’ uit Bierum.
www.stichtingjoinus.nl

GrassPoll:

Grass Poll wil consumenten een stem geven in de discussie over de toekomst van het cannabisbeleid in Nederland met een grote landelijke enquête, ontwikkeld door de cannabissector samen met organisaties die zich inzetten voor cannabisconsumenten zoals WeSmoke, VOC-Nederland, Suver Nuver, Mediwiet en PGMCG.
www.grasspoll.nl

ENCOD:Encod-logo_400x400

De Europese Coalitie voor Rechtvaardig en Effectief Drugsbeleid is een pan-Europees netwerk van organisaties en individuele experts die dagelijks met drugs te maken hebben en is gevestigd in Antwerpen. ENCOD is de Europese tak van een wereldwijde coalitie van ruim 200 NGO’s, die het Manifest voor rechtvaardig en effectief drugsbeleid hebben ondertekend.
www.encod.org

Cannabis Connect

Cannabis Connect bundelt initiatieven voor een realistisch en uitvoerbaar cannabisbeleid. Uitgangspunt is dat de wensen en ervaringen van álle betrokken partijen worden meegenomen. Op dit moment zijn zo’n 250 cannabisondernemers vertegenwoordigd binnen Cannabis Connect.
www.cannabisconnect.org

MAP-NL / Media Awareness Project NederlandMapinc_logo

Het Amerikaanse Media Awareness Project ging in 1996 van start om te reageren op artikelen en programma’s over drugs. Sinds een aantal jaren is er ook een Nederlandse versie, die is uitgegroeid tot de meest uitgebreide digitale bron voor Nederlandse media-artikelen over drugs. Je kunt je gratis abonneren op de MAP-NL mailinglist.
www.mapinc.org/mapnl

Cannabis Kieswijzer:

Op 4 juli 2014 is de Stichting Maatschappij en Cannabis opgericht. De website cannabis-kieswijzer.nl is onderdeel van deze stichting. Hier is eenvoudig na te gaan welke politieke partijen cannabis-vriendelijk zijn en welke niet.
www.cannabis-kieswijzer.nl 

Cannabis Tribunaal:

Het VOC is opgericht na het eerste Cannabis Tribunaal in Nieuwspoort Den Haag, op 1 en 2 december 2008. Daarna hebben we nog twee edities georganiseerd, in 2010 en 2011, beide in Dudok, Den Haag.

Stichting Drugsbeleid

De Stichting Drugsbeleid bestaat uit een groep vrijwilligers met verschillende maatschappelijke en politieke achtergrond en streeft naar regulering van de cannabisteelt t.b.v. coffeeshops en regulering van andere drugs.
www.drugsbeleid.nl 

Cannabis College

Non-profit organisatie in het centrum van Amsterdam, die dagelijks informatie verstrekt aan bezoekers uit de hele wereld. Het college organiseert lezingen en workshops en is afhaalpunt van flyers en posters van het VOC en Cannabis Bevrijdingsdag. Adres: Oudezijds Achterburgwal 124.
www.cannabiscollege.com

Hash Marihuana & Hemp Museum

Informatieve website van het Hash, Marihuana & Hemp Museum en de Hemp Gallery in Amsterdam en het zustermuseum in Barcelona. Informatie over de plant, de internationale cannabiscultuur en de unieke collectie van oprichter en curator Ben Dronkers.
http://hashmuseum.com/nl

CNNBS (voorheen Rolling Stoned)

Dit online magazine ‘voor blowers, growers en alle anderen met een geestverruimende, b(l)oeiende & ondubbelzinnige geest’ heet sinds 20 april 2017 CNNBS. Hoofdredacteur is Joop Mestrom, de eerste hoofdredacteur van Highlife en de laatste van EssensiE. Met elke week een column van VOC voorzitter Derrick Bergman en om de twee weken een column van VOC secretaris Mauro Picavet.
www.cnnbs.nl

LeLi Holland

LeLi Holland is een coöperatie die de doelstelling heeft om een maatschappelijk probleem aan te pakken binnen de context van gemeentelijke handhavingsarrangementen ten aanzien van cannabisbeleid. Dit door kennis en ervaring te bundelen en aan te bieden aan lokale overheden. Deze expertise en ervaring wordt geleverd door: drs. Hester Kooistra, James Burton en Leon Lichtendahl.
www.leliholland.nl

Avites

‘Avites (Alliantie van Integere Telers en Shops) is een coöperatie die samenwerking tot stand brengt in de cannabis sector. Avites streeft er naar als coöperatie zoveel mogelijk leden in de coffeeshopbranche te werven en gezamenlijk tot een oplossing voor de achterdeurproblematiek te komen. Een voorname taak van de coöperatie is het verstrekken van teeltlicenties aan telers en aan de coffeeshops zelf. Een teeltlicentie stelt eisen aan de teler, controle op het naleven van deze eisen is voor verantwoording van de coöperatie.’
www.avites.nl

Stichting CannaWijzer (voorheen WeSmoke)

Sinds 1 februari 2018 is cannabis consumentenbond WeSmoke verder gegaan als stichting CannaWijzer.
www.wesmoke.nl

Bureau voor Medicinale Cannabis

Het BMC is als overheidsorganisatie verantwoordelijk voor de productie van cannabis voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden.
www.cannabisbureau.nl

mediwiet-logo2Stichting Mediwiet

Mediwiet is een stichting die zich inzet voor de acceptatie en het gebruik van cannabis als ideaal volksmedicijn. Oprichter is Wernard Bruining, bekend van de eerste Amsterdamse coffeeshop Mellow Yellow en Positronics, de eerste growshop in Europa.
www.stichtingmediwiet.nl

Nederlandse associatie voor legale cannabis en haar stoffen als medicatie

De missie van NCSM is het verbeteren van de kennis over medicinale cannabis, zodat daardoor de acceptatie ervan kan toenemen. De activiteiten zijn per 1-1-2014 gestaakt, de website blijft toegankelijk.
www.ncsm.nl

Logo_stichting_PGMCG_Tilburg_2015Stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers

Stichting Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG) is een onafhankelijk, niet-winstgevend samenwerkingsverband, van patiënten – lotgenoten platform en netwerk, gevestigd in Tilburg. Voorzitter is Marian Hutten. De stichting ontwikkelt in samenwerking met de gemeente Tilburg een convenant voor medicinale thuisteelt en organiseert workshops, patiëntendagen en andere bijeenkomsten.
http://pgmcg.nl/

Logo Cannabis Social Club Tree of Life Amsterdam

Cannabis Social Club Tree of Life

Website van de eerste actieve Cannabis Social Club van Nederland, Tree of Life in Amsterdam, sinds 2014. Meer informatie over Cannabis Social Clubs op de website van Encod: klik hier.
www.treeoflifeamsterdam.club

Medical Social Club Friesland / Suver Nuver

Medical Social Club Suver Nuver opende in oktober 2015 haar eerste locatie in Leeuwarden en groeide sindsdien als kool. Inmiddels verstrekt Suver Nuver aan duizenden leden cannabisolie voor medicinaal gebruik en zijn er vestigingen in Leeuwarden, Parkstad, Amsterdam, Groningen, Zwolle, Almelo, Utrecht, Eindhoven en Rijswijk.
http://socialclub.frl

highlife-logoHighlife

Website van Highlife, ‘Opinie en lifestyle magazine voor growers en blowers’, Nederland’s oudste cannabistijdschrift, sinds 1991. Met in elke editie het Logboek VOC.
www.softsecrets.com/nl/magazines/highlife

Drug Policy AllianceDrug_Policy_Alliance_logo

Uitgebreide portal van het Amerikaanse Drug Policy Alliance Network, ‘the nation’s leading organization promoting alternatives to current drug policy that are grounded in science, compassion, health and human rights.’ “Our supporters are individuals who believe the war on drugs is doing more harm than good. Together we advance policies that reduce the harms of both drug use and drug prohibition, and seek solutions that promote safety while upholding the sovereignty of individuals over their own minds and bodies.”
www.drugpolicy.org

PCNPCN-logo_CROP

Het Platform Cannabisondernemingen Nederland is een landelijke vereniging voor coffeeshops, growshops en andere cannabisgerelateerde ondernemingen. De leden zijn betrokken ondernemingen die verder denken dan de eigen shop. Het PCN streeft naar een erkende, professionele en volwassen branche die in gesprek is met de overheid.
www.platformcannabis.nl

Bond van Cannabis Detaillisten (BCD)

De Bond van Cannabis Detaillisten (BCD), opgericht in 1994, heeft tot doel het bevorderen van de volksgezondheid door het in goede banen leiden van het feitelijke cannabisgebruik en het bevorderen van het decriminaliseren van cannabisgebruik en handel.

Eén van de taken van de BCD is het onderhouden van een goede communicatie met burgemeesters, gemeenteraden en beleidsambtenaren die zijn belast met de uitvoering van het (lokale) coffeeshopbeleid. Daarnaast streeft de bond naar erkenning binnen de landelijke politiek en acceptatie als aanspreekpunt voor de gehele sector.

Missie en visie staan daarin centraal.

www.coffeeshopbond.nl/

Trekt uw Plant

Trekt Uw Plant is de eerste Cannabis Social Club van België en is gevestigd in Antwerpen. De vzw (vereniging zonder winstoogmerk) Trekt Uw Plant is opgericht in 2006, met als doel om in alle openheid en op simpele doch overtuigende wijze aan te tonen dat het zeer goed mogelijk is in België de cannabisteelt voor persoonlijk gebruik door volwassenen te reguleren. De eerste voorzitter en de grote bezieler van Trekt Uw Plant is Joep Oomen (1961-2016). Opgeheven in 2020.
www.trektuwplant.be/csc/

VCE

Website van de Verenigde Coffeeshops Eindhoven, een van de actiefste lokale coffeeshopbonden. Met een handige afdeling rapporten en informatie over de -door Veilig Verkeer Nederland getorpedeerde- campagne over cannabis in het verkeer, de Groene BOB.
www.vce-eindhoven.nl

profielfoto_reasonably_smallDrugsinfo.nl

Website met publieksinformatie van het Trimbos Instituut, het landelijke kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg in Utrecht. Met onder andere een uitstekende nieuwspagina.
www.drugsinfo.nl

Legalize!legalize_logo

Website van de stichting Legalize, die zich sinds 1997 inzet voor het recht op roes en legalisering van drugs.
www.legalize.net

6 redenen waarom de drugsrepressie moet stoppen6_redenen_logo

De argumenten op een rijtje, in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Portugees. (met dank aan stichting Legalize)
www.laleva.cc/choice/prohibition/prohibitionn.html

hanfmuseum-logo-kleinHanfmuseum
Informatieve website van het Hanf Museum in Berlijn. Het museum, opgericht in 1994, is een niet-commerciële instelling; de collectie belicht alle aspecten van de hennepplant.
www.hanfmuseum.de

Jack_Herer_Emperor_cover_kleinThe emperor wears no clothes

Het legendarische boek van Jack Herer (1939-2010) dat in de VS de renaissance van de hennepbeweging inluidde. Verplichte kost voor elke cannabisactivist. Via deze website zijn alle hoofdstukken te lezen.
www.jackherer.com

Drugwar FactsDrugwar_facts_cover_klein

Gratis online boek met feitelijke informatie over de drugsoorlog, inclusief bronvermeldingen en, waar mogelijk, links naar het origineel.
www.drugwarfacts.org