Terugkijktip: Symposium ‘Dienders over drugs’ en oprichting LEAP Nederland

Dienders over Drugs

Eerder deze maand vond het symposium ‘Dienders over drugs’ plaats in de OBA in Amsterdam. Ook in Nederland pleit namelijk een groeiend aantal politiemedewerkers en wetenschappers voor het decriminaliseren van het drugsbeleid. Dat bleek op maandagavond 20 juni tijdens de oprichtingsbijeenkomst van de Nederlandse tak van het Law Enforcement Action Partnership (LEAP) in Amsterdam. Deze protestbeweging streeft naar de politieke erkenning dat de strafrechtelijke war on drugs een heilloze onderneming is, die de maatschappij onverantwoord veel geld kost en alleen maar meer onveiligheid oplevert, terwijl de verkrijgbaarheid en het gebruik van drugs er niet minder door wordt.

Dankzij de medewerkers van OBA is van de lancering een video gemaakt. De vele oneliners en het volledige narratief zijn terug te kijken en te delen. Ook is er een fotoverslag, van dit evenement en van de bezoeken die de (internationale) dienders gedurende hun verblijf in Nederland hebben afgelegd.

Opname symposium ‘ Dienders over Drugs’

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*