Stichting VOC bezorgt Weed of Wonder boeken in Den Haag

weed of wonder den haag stichting voc

Pas geleden verscheen ‘Weed of Wonder’, een fenomenale uitgave van het Hash, Marihuana & Hemp Museum. In samenwerking met het museum gaf stichting VOC alle Eerste en Tweede Kamerleden een exemplaar cadeau.

Boek van 300 pagina’s en 1,5 kilo

Het gebonden boek telt bijna 300 pagina’s, weegt anderhalve kilo en is een lust voor het oog. In dertien hoofdstukken wordt het verhaal van de plant verteld, aan de hand van de museumcollectie van ruim 9.000 voorwerpen.

Het voorwoord is van de hand van Dries van Agt, voormalig minister-president en in 1976 verantwoordelijk voor de invoering van het gedoogbeleid. De meeste foto’s zijn gemaakt door Floris Leeuwenberg, onder meer bekend van zijn iconische Hollands wietmeisje-foto.

49x Weed of Wonder

Aanvankelijk werd ons gevraagd het boek in te pakken met een begeleidende brief en te bezorgen aan 49 fractievoorzitters, drugswoordvoerders en een aantal ministers.

Weed of Wonder inpakken stichting VOC

Op 2 juli reed Derrick met zijn vrouw Ciel naar Den Haag in een geleend Fiatje, met acht dozen boeken op de achterbank.

Weed of Wonder Den Haag stichting VOC

Geen Haagse VOC-actie zonder ‘Green ambassador’ Darpan, die hen opwachtte op het Plein. Hij had eerder gecheckt of de postkamers nog wel open waren; de hele Tweede Kamer verhuist deze zomer naar het oude ministerie van buitenlandse zaken. Onze timing bleek uitstekend: de postkamers verkassen vanaf 19 juli.

Weed of Wonder Den Haag stichting VOC Darpan

Nog eens 178 boeken bezorgen

Deze week krijgt de ‘Actie Weed of Wonder’ een vervolg. Ben Dronkers, oprichter van het Hash, Marihuana & Hemp Museum, Sensi Seeds en Hempflax, wil dat álle Eerste en Tweede Kamerleden het boek in hun postvak krijgen. Dat zijn nog eens 178 pakketjes. Het Hash, Marihuana & Hemp Museum zal zelf deze tweede lading verzorgen.

Zelf het boek bestellen? Dat kan via de Weed of Wonder website.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*