Derrick Bergman wint Koos Zwart Award 2021

De Koos Zwart Award gaat dit jaar naar Derrick Bergman, voorzitter van de stichting VOC. Het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN) reikt de prijs elk jaar uit aan een organisatie of persoon die zich uitzonderlijk heeft ingezet voor legalisering en normalisering van cannabis. Derrick kreeg de prijs op 23 juni uitgereikt tijdens een Meet & Greet bijeenkomst van het PCN in Tilburg.

Derrick Bergman ontvangt de Koos Zwart Award 2021, Tilburg, 23 juni 2021 (Foto: Hester Kooistra)

De prijs is vernoemd naar journalist en cannabisactivist Koos Zwart (1947-2014). Eerdere winnaars zijn onder meer Doede de Jong, Dries van Agt, Rick Simpson en Ben Dronkers. De kersverse nieuwe PCN voorzitter Derek Kent overhandigde de Award aan Derrick tijdens een drukbezochte PCN Meet & Greet middag in Tilburg. In een eerste reactie zei hij de onderscheiding als “heel eervol” te zien. “Het wordt steeds uitzonderlijker om Koos Zwart nog zelf gekend te hebben. Ik ben heel blij dat ik met Koos samen heb mogen werken en heel dankbaar dat ik de naar hem vernoemde prijs heb gekregen.”

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*