Verkiezingen 2021: ‘Geef de plant jouw stem’

Verkiezingen 2020 geef de plant jouw stem

Sinds de zomer van 2020 werkt de stichting VOC aan een voorjaarsoffensief in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021. De twee belangrijkste doelen zijn mobilisering van de cannabisconsument bij de stembus en het op de politieke agenda krijgen en houden van de wenselijkheid van betere regulering en uiteindelijk legalisering van cannabis. Het offensief omvat een aantal projecten, die in elkaars verlengde liggen en elkaar versterken.

Productie en distributie De Nationale Cannabis Krant

100.000x De Nationale Cannabis Krant

Onze trots deze campagne is De Nationale Cannabis Krant. De gratis en volledig advertentievrije krant is gericht op cannabisconsumenten en verkrijgbaar bij coffeeshops, growshops en andere distributiepunten. In de eerste week van maart gaan er actiepakketten met daarin kranten en ander promotiemateriaal naar alle coffeeshops van Nederland, in samenwerking met de Stichting Maatschappij en Cannabis (bekend van de Cannabis Kieswijzer) en coffeeshopbonden PCN en BCD.

In de krant staat heldere informatie over de verkiezingen en over wat er op het spel staat, maar ook lichtere kost, een prijsvraag, columns, recepten, kweektips en nog veel meer. In het midden zit een fraaie verkiezingsposter, ontworpen door Mossy Giant, die je er eenvoudig uit kunt halen om op te hangen.

De Nationale Cannabis Krant valt samen met de update van de Cannabis Kieswijzer voor de verkiezingen van 2021, evenals een heuse Cannabis Stemwijzer. Na het -anoniem- beantwoorden van vijftien vragen in de deze stemwijzer, krijg je een persoonlijk stemadvies.

CannaStemBus rijdt vanaf 1 maart tot en met 17 maart door Nederland

Artist impression

Van maandag 1 tot en met woensdag 17 maart rijdt de CannaStemBus door Nederland. Via een livestream kan iedereen mee kijken en mee luisteren. De microbus heeft een ingebouwde podcast studio en er rijdt regelmatig een cameraploeg mee om interviews en reportages te maken in de ruim tien standplaatsen.

De aftrap van de CannaStemBus tour vindt op maandag 1 maart plaats op het Plein in Den Haag, pal tegenover het Tweede Kamergebouw. De inzet is om op 1 en 2 maart vertegenwoordigers te interviewen van alle zeventien partijen die zijn opgenomen in de Cannabis Stemwijzer.

De CannaStemBus is volledig corona-proof ingericht; de chauffeursplaats is afgeschermd en in de bus kan de anderhalve meter regel makkelijk in acht worden genomen. De bus is voorzien van WiFi en ruime hoeveelheden verkiezingsposters, tipjes, VOC bidbooks en exemplaren van De Nationale Cannabis Krant.

Het Nationale Cannabis Debat uitgesteld onder voorbehoud tot september

Het Nationale Cannabis Debat stond gepland voor 19 februari j.l., maar is vanwege de corona restricties uitgesteld tot september 2021 (onder voorbehoud).

Steun de stichting VOC

Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod steunen? Dat kan via een maandelijkse donatie door Patron te worden of via een individuele overschrijving via IDEAL, of via bankoverschrijving.

Comment (1)

  • Rosa smits 17/03/2021 at 10:16 pm Reply

    Ik vind dat wiet gebruik moet kunnen.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*