Cannabis activist Jules Stobbs, helft van The Dagga Couple, vermoord bij overval in Zuid Afrika

Afschuwelijk nieuws uit Zuid Afrika. Jules Stobbs, de helft van The Dagga Couple, is vanochtend in koelen bloede doodgeschoten bij een roofoverval op het huis waar hij met zijn vrouw Myrtle woonde. In 2018 stonden Jules en Myrtle op het podium van Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam. 

Via Facebook verspreidde Myrtle vanmiddag onderstaand bericht:

During the early morning hours of Friday, 3 July 2020, an armed robbery took place at the property of Jules Stobbs and Myrtle Clarke, best known as The Dagga Couple. The attackers entered the couple’s bedroom and shot and fatally wounded Jules Stobbs. Myrtle was physically left unharmed and the attackers made off with two cellphones and two laptops.
The Cannabis community is mourning the passing of our hero. The family is requesting that the public respect their privacy and allow Myrtle and the family some space during this difficult time. Thank you for the outpouring of love we have already received.

Jules Stobbs en Myrtle Clarke (Foto: The Dagga Couple)

VOC voorzitter Derrick Bergman en VOC secretaris Mauro Picavet spraken Jules en Myrtle in maart van dit jaar in Barcelona. Het stel was te gast in een speciale aflevering van ‘High Tea met Derrick & Rens‘. Die aflevering is hieronder terug te luisteren. Het VOC heeft al jaren contact met Jules en Myrtle. In 2018 lukte het om The Dagga Couple te presenteren als sprekers tijdens de laatste editie van Cannabis Bevrijdingsdag, in het Amsterdamse Flevopark. De video van het paneldebat ‘Fighting for drug peace around the globe‘ kun je hieronder bekijken.

De cannabiswereld verliest een moedige, eloquente en vriendelijke activist, die een grote bijdrage heeft geleverd aan de strijd voor legalisering in Zuid Afrika en bij de Verenigde Naties, waar The Dagga Couple regelmatig pleitte voor gezond verstand. We wensen Myrtle, familie, vrienden, medestrijders en andere nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit gruwelijke verlies.

Paneldebat ‘Fighting for drug peace around the globe’, Cannabis Bevrijdingsdag, 17 juni 2018, Flevopark, Amsterdam:

High Tea met Derrick & Rens #15: Barcelona Lockdown Special with The Dagga Couple:

Comment (1)

  • Has 03/07/2020 at 9:41 pm Reply

    What a terrible news! Jules deserves a statue

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*