Thuisteelt vrij, achterdeur open: word maandelijkse VOC donateur

word vaste donateur

Nieuw: je kunt de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) nu op maandelijkse basis steunen in onze strijd voor opheffing van het verbod en de bevrijding van cannabis.

Dat kan via onze Patreon pagina, voor drie verschillende bedragen: vijf, tien of vijftig euro per maand. De drie verschillende ‘membership levels‘ hebben de namen Zaadje, Zaailing en Moederplant gekregen.

Wij geven je er verschillende goodies voor terug, afhankelijk van hoe lang en met welk bedrag je het VOC steunt. Na zes of twaalf maanden ontvang je per post een uniek VOC sticker pakket, een aantal mooie zaden, alle nieuwe VOC publicaties (minimaal tien euro per maand voor zes maanden), en gratis toegang voor twee personen tot alle door het VOC georganiseerde evenementen en bijeenkomsten (bij vijftig euro per maand voor twaalf maanden).

Je kunt het VOC natuurlijk ook nog steeds steunen met een enkele donatie en gemakkelijk via Ideal. Bank overschrijving blijft ook nog steeds mogelijk, voor bedrijven / ondernemers desgewenst inclusief donatiefactuur.

ZaadjeZaadje: 5 euro per maand

 • Steun het VOC met een maandelijkse minimum donatie van 5 euro.
 • Na 6 maanden steun krijg je een uniek VOC sticker pakket toegestuurd.
 • Na 12 maanden steun krijg je een aantal mooie zaden toegestuurd.

Become a Patron!

Klik hier en word een Zaadje voor 5 euro per maand.

ZaailingZaailing: 10 euro per maand

 • Steun het VOC met een maandelijkse donatie van 10 euro.
 • Na 6 maanden steun ontvang je een aantal mooie zaden en een uniek VOC sticker pakket.
 • Je ontvangt alle nieuwe VOC publicaties per post.

Become a Patron!

Klik hier en word een Zaailing voor 10 euro per maand.

Moederplant: 50 euro per maand

Moederplant

 • Steun het VOC met een maandelijkse donatie van 50 euro.
 • Na 6 maanden steun ontvang je een aantal mooie zaden en een uniek VOC sticker pakket.
 • Je ontvangt alle nieuwe VOC publicaties per post.
 • En gratis toegang voor twee personen tot alle door het VOC georganiseerde evenementen en bijeenkomsten.

Become a Patron!

Klik hier en word een Moederplant voor 50 euro per maand

Over de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod

De stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) is een landelijk samenwerkingsverband van personen en organisaties die rechtstreeks te maken hebben met het cannabisbeleid

Het VOC is ontstaan na het eerste Cannabis Tribunaal in Den Haag, in december 2008. Twee dagen debatteerden wetenschappers, activisten, politici en ondernemers over het Nederlandse cannabisbeleid.

Geen enkele deelnemer bleek in staat om steekhoudende argumenten aan te dragen vóór het huidige verbod op cannabis.

Het VOC is ervan overtuigd dat het wereldwijde cannabisverbod een historische vergissing is, die geen problemen oplost, maar die slechts versterkt of zelfs veroorzaakt.

Ons doel is de wenselijkheid van opheffing van het cannabisverbod onder de aandacht te brengen van de Nederlandse bevolking, media en politici. Daarnaast willen we de samenwerking bevorderen tussen alle personen en organisaties die zich inzetten voor een einde aan het cannabisverbod.

Dat doen we met deze website, TwitterFacebook en andere social media, de mailinglist en evenementen als het Cannabis Tribunaal (2008, 2010 en 2011) en Cannabis Bevrijdingsdag (2009-2018). De VOC lobbywerkgroep voert een doorlopende lobby richting politiek en media en publiceert zogeheten ‘bidbooks’, met actuele en objectief verifieerbare informatie over cannabis. Deze bidbooks en andere publicaties zijn in PDF-formaat te vinden bij PUBLICATIES.

VOC acties en activiteiten

In 2015 lanceerden we de mediacampagne Cannabis? Aangenaam! waarin bekende en onbekende Nederlanders vertellen over hun relatie met cannabis. In 2017 lanceerden we de website www.cannabisenverkeer.nl. We zijn betrokken bij de campagne Justice for Johan en ontwikkelden samen met o.a. de Stichting Legalize! de website www.reguleren.com. In 2019 lanceerden we de campagne en website Veiligthuiskweken.nl en startten we met De Gouden Gieter, een fotowedstrijd voor thuiskwekers.

In 2021 produceerden en publiceerden we De Nationale Cannabis Krant in een oplage van honderdduizend exemplaren, die door heel Nederland werden verspreid. Samen met de stichting Maatschappij en Cannabis en coffeeshopbonden PCN en BCD organiseerden we dat jaar een landelijke tour van de CannaStembus, om mensen te bewegen cannabisvriendelijk te stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Op de maandelijkse VOC vergadering zijn geïnteresseerden en sympathisanten altijd welkom. Check voor de datum en locatie van de eerstvolgende vergadering de AGENDA.

Het bestuur van de Stichting VOC:

Derrick Bergman (voorzitter)
Tony den haan (penningmeester)
Mauro Picavet (secretaris)
Adviseur: mr JLAM Roozen

  Leave Your Comment

  Your email address will not be published.*