Vanavond webinar ‘Support. Don’t Punish’ met Derrick Bergman namens VOC

Support Don't Punish

Vanavond vanaf 17.30 vindt de online, gratis toegankelijke webinar plaats ter ondersteuning van de Support. Don’t Punish campagne plaats. Thema: Future of Drug Policing, gericht op toekomstige scenario’s voor drugsbeleid, dit keer gericht op wetshandhaving. Met als een van de deelnemers Derrick Bergman names de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC).

Het gratis webinar is te volgen via ZOOM en wordt georganiseerd op de Global Day of Action (wereldwijde actiedag), International Day Against Drug Abuse and Illicit Trafficking (de internationale dag tegen drugsmisbruik en illegale handel). Tijdens het webinar wordt de toekomst van de drugspolitie besproken en effectieve manieren bedacht voor hervorming van het drugsbeleid .

Bevestigde sprekers voor het webinar zijn onder meer deze internationale experts:

Neil Woods

Ex-undercoveragent van de drugspolitie en huidig ​​voorzitter van LEAP UK (Law Enforcement Action Partnership).

Dr. Larissa J. Maier

Postdoctoraal onderzoeker bij de UCSF-afdeling Clinical Pharmacy (VS) en onderdeel van het Core Research Team van Global Drug Survey (GDS).

Prof. Adam Winstock

Verslavingspsychiater en oprichter van de Global Drug Survey.

Clement Bofa-Oppong

Lid van de raad van bestuur in Students for Sensible Drug Policy & National Students Coordinator voor SSDP GHANA.

Prof. Nick Crofts

Directeur van het Centre for Law Enforcement and Public Health (CLEPH).

Over de campagne

Het oorspronkelijke doel van de actie was het ondersteunen van de groeiende wereldwijde beweging om niet-gewelddadige drugsgevangenen vrij te laten als reactie op de COVID-19-pandemie. Hoewel de 2014 Amsterdam Declaration on Police Partnerships for Harm Reduction nog steeds zal worden herzien, heeft de organisatie in het licht van de protesten van Black Lives Matter over de hele wereld tegen politiegeweld, vooral in de VS, besloten om de focus te verleggen. Het vrijlaten van huidige drugsgevangenen is namelijk niet voldoende als de wetshandhaving de War on Drugs blijft gebruiken als middel om racistisch gemotiveerd en vaak dodelijk geweld te rechtvaardigen. Tijdens het webinar wordt ook hier in de Nederlandse context kritisch over nagedacht.

Dit webinar wordt georganiseerd door stichting Legalize Nederland en wordt mede georganiseerd door TNI Drugs and Democracy, Belangenvereniging MDHG, stichting VOC Nederland en verschillende andere NGO’s die werken aan hervorming van het drugsbeleid.

Klik hier voor het Facebook evenement en klik hier voor de ZOOM registratie link. Starttijd: 17:30.

Dutch Drugs Stories – Expo

Als onderdeel van Global Day of Action in Amsterdam zal Mainline International dit jaar ook Dutch Drugs Stories – Expo in première brengen als onderdeel van het Poppi: Drugs Museum Amsterdam. De expo toont de ontwikkeling van de Nederlandse drugsscene van de jaren 1990 tot de huidige gebruikers. Zie voor meer informatie het filmpje hieronder.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*