Oproep Het Nationale Cannabis Debat: Stuur jouw vraag in!

In aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart 2021 is het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbond (VOC) begonnen met de organisatie van Het Nationale Cannabis Debat. En daar kan jij aan bij dragen door jouw vraag in te sturen!

Update 27 januari: Het Nationale Cannabis Debat is uitgesteld tot september. Dat heeft de werkgroep besloten met pijn in het hart besloten.

Cannabis Tribunaal

Eerder organiseerde de stichting VOC het Cannabis Tribunaal driemaal: 2008, 2010 en 2011. Tijdens deze evenementen debatteerden landelijke politici, wetenschappers, ervaringsdeskundigen, ondernemers en activisten over de effecten van het cannabisverbod en mogelijke alternatieven voor het bestaande beleid.

Sinds 2011 is er wereldwijd zoveel veranderd rond cannabis en cannabisbeleid dat de tijd rijp is voor een nieuw openbaar debat op hoog niveau: Het Nationale Cannabis Debat. Het debat zal plaatsvinden in Den Haag, drie tot vier weken voor de verkiezingsdatum van 17 maart 2021.

Enkele (ex)politici die eerder aanschoven bij het Cannabis Tribunaal zijn Michiel van Nispen (SP), Fred Teeven (VVD), Jesse Klaver (GroenLinks), Boris van der Ham (D66), Gerd Leers (CDA) en Dries van Agt (CDA). (tekst gaat verder onder foto)

Het slotdebat tussen SP, VVD, CDA, GroenLinks en D66 kan beginnen (foto © Gonzo media)

Het Nationale Cannabis Debat

De premisse van Het Nationale Cannabis Debat is dat we de ongeveer één miljoen Nederlandse cannabisconsumenten een gefundeerd advies willen geven over de cannabisvriendelijkheid van de diverse politieke partijen. We werken daarbij nauw samen met de stichting Maatschappij & Cannabis, maker van de Cannabis-Kieswijzer.nl.

Net als bij de Cannabis Tribunalen eindigen we met een slotdebat, geleid door een kundige debatleider, waar Tweede Kamerleden de lijn en plannen van hun partijen op het gebied van cannabis toelichten. Voormalig Tweede Kamer voorzitter en VVD-icoon Frans Weisglas leidde drie keer het slotdebat van het Cannabis Tribunaal. (tekst gaat verder onder foto)

Een van de deelsessies van het Cannabis Tribunaal 2011, met o.a. Marc Josemans, Lisa Lankes en Wernard Bruing (Foto © Gonzo Media)

We plannen Het Nationale Cannabis Debat op een dag dat de Tweede Kamer niet vergadert, zodat Kamerleden deel kunnen nemen. Datum en precieze tijden staan nog niet vast. Voorafgaand aan het slotdebat willen we diverse deelsessies organiseren over specifieke thema’s, bijvoorbeeld de toekomst van de coffeeshop, thuisteelt als basis van verstandig beleid, medicinale cannabis, de internationale ontwikkelingen rond cannabis, hennep als duurzame grondstof en grondverbeteraar enzovoort.

Stuur jouw vraag of suggestie in!

Door middel van onderstaand formulier kun je een vraag of suggestie insturen voor Het Nationale Cannabis Debat.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*