A.s. zaterdag 2 mei vanaf 12:00: Online Global Marijuana March #GMM20

Aanstaande zaterdag 2 mei 2020 vindt de Global Marijuana March digitaal plaats door middel van een livestream vanaf 12.00 uur. Een hele dag vol met activisme, muziek en informatie. Om het uur is het de beurt aan een andere tijdzone totdat elke tijdzone met bijbehorende en aangemelde landen aan bod is geweest.

Een van de twee onderstaande livestreams zou moeten werken.

Deel 3

Deel 2

Deel 1

Alternatieve stream

Global Marijuana March

De Global Marijuana March (GMM), ook wel Million Marijuana March (MMM) genoemd, is een jaarlijks terugkerend evenement dat op verschillende locaties over de hele wereld wordt gehouden op de eerste zaterdag in mei. De evenementen zijn zeer divers van vorm, opzet en grootte en lopen uiteen van marsen, demonstraties, vergaderingen en bijeenkomsten tot raves, concerten en festivals.

© Gonzo media

De eerste Global Marijuana March vond in 1999 plaats. Sindsdien hebben honderdduizenden mensen deelgenomen in meer dan duizend steden in ruim tachtig landen wereldwijd. Cannabisliefhebbers zijn doorgaans eigenwijs én creatief, wat heeft geleid tot een grote hoeveelheid alternatieve namen voor de GMM: World Cannabis Day, Cannabis Liberation Day, Global Space Odyssey, Ganja Day, J Day en Million Blunts March, om er een paar te noemen.

Cannabis Bevrijdingsdag 2017, Flevopark, Amsterdam (Foto: Steef Fleur)

De stichting VOC (Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod) organiseerde tien jaar op rij Cannabis Bevrijdingsdag (2009 tot en met 2018) in Amsterdam in het kader van de Global Marijuana March. Meer over het besluit om na de tiende editie te stoppen met Cannabis Bevrijdingsdag is te vinden op de website van Het Parool in een interview met Derrick Bergman.

Online Global Marijuana March

Vanwege de corona crisis vindt de Global Marijuana March dit jaar virtueel plaats door middel van een livestream, georganiseerd door een groot aantal organisaties op het gebied van cannabis. De stichting VOC is gevraagd een korte videoboodschap voor de #GMM20 livestream aan te leveren. De video is ingesproken door voorzitter en woordvoerder Derrick Bergman.

De boodschap is simpel:

– Thuisteelt 5 vrouwelijke planten door volwassenen legaal
– Maximale verkoophoeveelheid naar 30 gram
– Weekvoorraad voor coffeeshops
– Laboratorium testen cannabis legaal
Wietwet naar de Eerste Kamer

Online Global Marijuana March

Beknopte informatie

Online Global Marijuana March

Zaterdag 2 mei 2020

Vanaf 12:00 uur

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*