Eindelijk weer een wietbeurs in eigen land: GROWLANDS, Jaarbeurs Utrecht, 28 & 29 augustus

Voor het eerst sinds 2007 is er dit jaar weer een cannabis en hennepbeurs op vaderlandse bodem: GROWLANDS, op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus in de Utrechtse Jaarbeurs.

 

 

 

VOC-voorzitter Derrick Bergman is een van de initiatiefnemers van GROWLANDS, naast Rens Hoppenbrouwers, marktmeester van de Hennepmarkt bij de laatste edities van Cannabis Bevrijdingsdag en medeoprichter van de HomeGrown Cup.

Van CBD-olie tot hennepkleding, van cannabiszaden tot verdampers en van grinders tot hennepcosmetica: tijdens GROWLANDS is het allemaal te zien en te koop. De tweedaagse beurs vindt plaats in Hal 3 en de aangrenzende buitenruimte van de Jaarbeurs in Utrecht, het op een na grootste beurscomplex van Nederland. De initiatiefnemers willen ‘het nieuwe gezicht van cannabis’ laten zien en mikken op een brede (18+) doelgroep.

 

Op CNNBS.nl legt Derrick uit: “Wij vonden het onverteerbaar dat je overal in Europa naar een wietbeurs kunt gaan, behalve in Nederland. Terwijl de cannabisbeurs toch echt een Nederlandse uitvinding is. Lang voordat Spannabis en Cannafest bestonden – vanaf de vroege nineties – hadden we de Highlife Fair, maar die is gestopt in 2007. Sindsdien was er alleen Cannabis Bevrijdingsdag, maar geen echte beurs meer.”

“Europa kent anno 2020 een grote variatie aan volledig legale bedrijven op het gebied van cannabis en hennep. Steeds meer mensen maken kennis met de plant, bijvoorbeeld door producten met CBD.” Verkoop van hasj en wiet, of andere producten die meer dan 0,2% THC bevatten, is niet toegestaan.

Wat kunnen bezoekers van GROWLANDS verwachten? Derrick: “Naast meer dan 100 stands van bedrijven en organisaties hebben we een sterk programma met masterclasses, workshops en debatten. We maken veel werk van de Smokers Lounge, er is een Game Area en catering van Jaarbeurs kwaliteit. Eigenlijk alles wat je op een cannabisbeurs mag verwachten, maar dan nét iets beter.”

GROWLANDS is alleen toegankelijk voor meerderjarigen. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop op www.growlands.nl. Prijzen in de voorverkoop: €7,50 voor één dag of €10 voor beide dagen. Tot en met 20 april (‘420’) geldt een early bird korting: €4,20 voor één dag, €7,10 voor beide dagen.
Website: www.growlands.nl

Zie ook:

Comment (1)

  • Jos Nijsten 01/03/2020 at 12:18 pm Reply

    Schitterend initiatief op het juiste moment. Bedankt Derrick!

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*