Cannabis Manifest – Oproep tot bezinning nu online beschikbaar

Op 20 november verscheen de VOC brochure ‘Cannabis Manifest – Oproep tot bezinning‘. De PDF is nu gratis beschikbaar; gedrukte exemplaren zijn zolang de voorraad strekt te bestellen bij de stichting VOC.

De brochure ‘Cannabis Manifest – Oproep tot bezinning‘ is in de afgelopen weken, voorzien van begeleidende brief, bezorgd en verstuurd aan leden van de Eerste en Tweede Kamer en het kabinet, colleges van burgemeester en wethouders van de belangrijkste coffeeshopgemeenten, inclusief alle wietproefgemeenten, maatschappelijke organisaties en instellingen en journalisten.
Klik hier voor de PDF-versie.

Nog niet eerder heeft het VOC binnen één kalenderjaar twee keer een brochure / bidbook uitgegeven, maar de war on drugs retoriek die losbarstte na de brute moord op advocaat Derk Wiersum in september dwong de VOC lobbywerkgroep om dat dit jaar wel te doen. Een oproep tot bezinning, zowel aan de politiek als aan de media. De titels van de vijf hoofdstukken spreken voor zich:
1: Nee, meneer Rutte, scholieren kómen niet in coffeeshops 
2: Cannabis, alcohol en de blinde vlek 
3: Oorlog tegen drugs?
4: De wietproef: een tussenevaluatie 
5: Eén jaar legale cannabis in Canada: lessen voor Nederland

Klik op de afbeelding voor de volledige PDF

Gedrukte exemplaren van het Cannabis Manifest (24 pagina’s) zijn zolang de voorraad strekt te bestellen voor €7,50 per stuk. Mail hiervoor naar info@voc-nederland.org.

Ook van het in februari 2019 verschenen VOC bidbook ‘Het cannabis dossier – De frames en de feiten‘ (40 pagina’s) zijn nog enkele gedrukte exemplaren verkrijgbaar voor €7,50 per stuk.

PDF-versies van alle publicaties van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod zijn te vinden op de pagina Publicaties.

Zie ook: ‘Overheid faciliteert verdienmodel onderwereld’, Binnenlands Bestuur, 12 december 2019