VOC voorzitter Derrick Bergman wint Legalizer 2019 award op Cannabis Capital Convention

Tijdens de tweede Cannabis Capital Convention is Derrick Bergman, voorzitter van de stichting VOC, verkozen tot ‘Legalizer 2019’. In het Compagnietheater in Amsterdam kreeg hij de prijs van organisator Michael Kraland.

Derrick ontvangt de Legalizer 2019 Award uit handen van Michael Kraland (Foto: Herbert M. Green)

De tweede editie van de Cannabis Capital Convention vond op 30 oktober plaats, met Jim Belushi als keynote speaker en een vol en gevarieerd sprekersprogramma. Jaïr Velleman introduceerde Rinus Beintema en vertelde dat ze een plan klaar hebben voor de regiezitting tegen Rinus en Suver Nuver op 18 november a.s. Belushi maakte indruk met het verhaal achter zijn cannabis farm in Oregon en de medicinale, helende kracht van de plant. Het eerste seizoen van een reality-serie over het dagelijks leven op Belushi’s Farm is al opgenomen en de trailer die Belushi in Amsterdam vertoonde maakt nieuwsgierig.

Na een lovende introductie overhandigde Michael Kraland de Legalizer 2019 Award uit aan Derrick Bergman, medeoprichter en sinds 2014 voorzitter van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Derrick nam het stokje over van Henk Poncin, die in het voorjaar van 2014 zwaar gewond raakte bij een val van zijn fiets. Kraland noemde Derrick de beste cannabis journalist van Nederland en prees het werk van het VOC in de afgelopen tien jaar. Kraland reikte ook awards uit aan Laura Rastovac van Meteor Systems en aan Jaïr Velleman.

Rinus Beintema, Jaïr Velleman en Michael Kraland (Foto © Gonzo Media)

In het programma van de Cannabis Capital Convention was op meerdere plaatsen ruimte voor activisten en patiënten. De Britse Chelsea Leyland, Dj, medicinaal cannabisgebruiker en cannabisactivist, hield een ontroerende presentatie over leven met epilepsie en de relatie met haar oudere zus, die veel zwaarder door deze ziekte is getroffen als zij zelf. Leyland liet een voorproefje zien van de documentaire ‘Separating The Strains‘, waarin ze haar verhaal vertelt.

Diverse media besteedden aandacht aan de Cannabis Capital Convention, oa de Volkskrant en het Parool. Frans Bromet filmde de hele dag voor een nieuwe documentaireserie over Project C uit Breda. Rinus Beintema schreef een verslag voor Mediwietsite.nl.

Jim Belushi presenteert zijn nieuwe Blues Brothers cannabis project (Foto © Gonzo media)
Chelsea Leyland (Foto © Gonzo media)
Frans Bromet interviewt Peter Schouten van Project C (Foto © Gonzo media)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*