Nieuw: De Gouden Gieter – fotowedstrijd voor thuiskwekers van cannabis

De Gouden GieterWie maakt de mooiste foto van zijn of haar zelf gekweekte wietplant? En wie kweekte dit jaar thuis de mooiste wietplant? Vandaag, op de verjaardag van Nederland’s bekendste wietkweker Doede de Jong, gaat De Gouden Gieter 2019 van start, een fotowedstrijd voor thuiskwekers.

Veiligthuiskweken.nl

De wedstrijd is een initiatief van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) en sluit aan bij de campagne en website VeiligThuisKweken.nl, die in mei 2019 is gelanceerd. Het VOC werkt voor deze campagne samen met cannabis-expertisecentrum en growshop Plantarium in Nijmegen, ‘de eerste legale growshop van Nederland’.

Politieke agenda

Veilig Thuis KwekenDe campagne Veiligthuiskweken.nl heeft een tweeledig doel. Enerzijds het verspreiden van betrouwbare informatie over het veilig en verantwoord thuis kweken van cannabis en anderzijds het op de politieke en maatschappelijke agenda krijgen van het onderwerp kleinschalige thuisteelt voor persoonlijke consumptie.

De Gouden Gieter

De jury van De Gouden Gieter 2019 bestaat uit de redactie van Veiligthuiskweken.nl: VOC-voorzitter Derrick Bergman, VOC-secretaris Mauro Picavet en de kweekspecialist van Plantarium. Zij beoordelen de ingezonden foto’s en kiezen twee winnaars: de mooiste foto en de mooiste plant van het jaar.

De jury heeft creativiteit en originaliteit hoog in het vaandel. Technische perfectie weegt minder zwaar in hun oordeel. De naam De Gouden Gieter is in 2013 bedacht door Joep Oomen (1961-2016), een van de oprichters en bezielers van het VOC.

Prijzenpakket

Alle inzendingen worden de komende weken via het Instagram account @degoudengieter gepubliceerd. Inzenden kan tot en met 1 december 2019. De winnaars van De Gouden Gieter 2019 worden op 16 december 2019 bekend gemaakt. Zij ontvangen De Gouden Gieter 2019 trofee en een goed gevuld prijzenpakket, met o.a. topklasse cannabiszaden, het fotoboek Humboldt Green Gold USA van Steef Fleur, een CVault container en meer fraais.

Meer informatie en de volledige spelregels van De Gouden Gieter 2019 zijn te vinden op de website www.degoudengieter.nl.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*