Eerste Nederlandse Cannabis Social Club Tree of Life gooit roer om

Tree of Life, de eerste Nederlandse Cannabis Social Club in Amsterdam, gooit het roer om en neemt afscheid van de naam Cannabis Social Club. De vereniging, opgericht in 2014, gaat niet in hoger beroep tegen de afwijzing van hun aanvraag voor een ontheffing van de Opiumwet en gaat de structuur en de naam van de organisatie herzien.

Tree of Life voorzitter Rosaria Ricci meldt vandaag:

Logo Cannabis Social Club Tree of Life Amsterdam

“Beste Leden,

De laatste ontwikkelingen dwingen ons om de structuur en de naam van onze organisatie te herzien.

De huidige vorm, de Cannabis Social Club, blijkt helaas geen uitzicht meer te bieden.

Het Cannabis Social Club Model is er overal in Europa slecht aan toe. Zelfs twee historische verenigingen die aan de wieg gestaan hebben van de Europese grassroots beweging kunnen niet meer verder: Trekt uw Plant in België wordt door de rechter ontbonden en haar bestuursleden krijgen naast celstraffen ook forse boeten. De Associacion de usuarios cannabicos, Pannagh, in Bilbao staakt definitief zijn activiteiten en zijn oprichter Martin Barriuso, één van de vaders van het CSC model, gooit de handhoek in de ring en trekt zich terug uit het cannabisactivisme.

Rosaria Ricci, Amsterdam, september 2015 (Foto: Gonzo Media)

Wij, hier in Nederland, hadden ervoor gekozen om het netjes te doen en een aanvraag indienen voor een legale vergunning.

De aanvraag van de Tree of Life, CSCA voor een Opiumontheffing om te mogen kweken is ook in bezwaar afgewezen en we hebben besloten om het advies van onze juristen te volgen en niet verder in beroep te gaan.

Dat betekent echter niet dat wij bij de pakken neerzitten. Integendeel: we hebben al nieuwe, goed uitgewerkte plannen.

Om een nieuwe start te maken, vrij van de lasten van het verleden, willen wij van de “Cannabis Social Club”, nu ineens een omineuze naam, afscheid nemen. De vereniging zal een beter passende naam krijgen en wij zullen een paar statutaire wijzigingen moeten uitvoeren zodat het ook duidelijker wordt dat onze focus op medisch-wetenschappelijk onderzoek en educatie ligt.

Hiermee hopen we veel meer te kunnen bereiken voor cannabisgebruikers en patiënten die altijd centraal blijven en die wij bij nieuwe projecten zullen blijven betrekken.

Nadat wij de statutaire wijzigingen hebben uitgevoerd zullen we actief nieuwe leden gaan werven.”

Op 26 september staat een speciale algemene ledenvergadering gepland, waarin onder meer over een statutenwijziging wordt besloten.
Website Tree of Life: www.treeoflifeamsterdam.club.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*