Rechtbank beveelt ontbinding en celstraffen tot 20 maanden voor Trekt uw Plant

  • SHARE:
  • Tweet this

June 27th, 2019 | 14:00
Door webmaster

De correctionele rechtbank van Antwerpen beveelt de onmiddellijke ontbinding van Trekt Uw Plant, de oudste Cannabis Social Club van België. Leden en bestuurdsleden krijgen celstraffen tot 20 maanden met uitstel voor handel en teelt cannabis. Het openbaar ministerie had tot drie jaar effectieve gevangenisstraf geëist tegen de 21 leden van de Antwerpse cannabisvereniging (wegens handel in verdovende middelen).

Dat meldt De Gazet van Antwerpen vandaag. Verdere details over de vonissen zijn op dit moment nog niet beschikbaar.

Het VOC is geschokt en verbijsterd door dit onbegrijpelijk harde vonnis. Trekt Uw Plant is in 2006 opgericht door wijlen Joep Oomen, medeoprichter van het VOC en ENCOD.

Dit artikel word geüpdatet wanneer er meer nieuws is. Tot die tijd, lees hier een eerder verschenen artikel op de VOC website over de rechtszaak.

Website Trekt Uw Plant: https://trektuwplant.be/
Facebook pagina Trekt Uw Plant: https://www.facebook.com/Trekt.Uw.Plant

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.