Doede de Jong: Doe je voordeel met de hennepplant

‘Besef dat criminaliteit een gevolg is van het verbod en niet andersom!’ aldus Doede de Jong, Nederlands bekendste wietkweker en VOC’er van het eerste uur, in een nieuw opinieartikel dat vandaag prominent in de Leeuwarder Courant staat. Doede: ‘Verstandig is de vele goede eigenschappen van de hennepplant te onderkennen en er je voordeel mee te doen.’

Doe je voordeel met de hennepplant

Klik hier voor het ‘Doede model’ op Reguleren.com

Alle drugsproblematiek tezamen is slechts een marginaal verschijnsel ten opzichte van de alcoholproblematiek en krijgt desondanks onevenredig veel aandacht Waarom is dit zo?

Waarom het meest vredelievende volkje op aarde ‘ De Cannabis Consument’ zo fanatiek onderdrukken? Wij zijn niet de vijand!

Waarom niet accepteren dat er minstens 800.000 ‘volwassen’ Nederlanders zijn , die boven of naast drank iets anders prefereren, namelijk ‘Wiet’ ?

Zij zijn hier niemand mee tot last en er gaat in tegenstelling tot alcohol en tabak (5.000 en 20.000 doden per jaar) niemand aan dood.

Dat Rein Ferwerda (Leeuwarder Courant, 17 oktober) de gek wordt aangestoken is mij niet bekend. Merkwaardig is echter wel dat hij meent op grond van een moralistische visie op menselijke deugdzaamheid inbreuk te moeten maken op iemands individuele vrijheid door een creatie (de ‘nobele’ hennepplant) van zijn God naar de prullenbak te verwijzen.

Doede de Jong, Cannabis Bevrijdingsdag 2016, Amsterdam (© Hanspij)

Een mens ontleent namelijk zijn waarde aan het vermogen tot zelfbepaling.

Nu kun je wel een moreel oordeel hebben maar dat geeft je nog niet het recht om op basis daarvan andere mensen het consumeren van gedroogde hennepbloemen te verbieden!

Roken is natuurlijk, evenals fijnstof en autogassen, slecht voor je longen. Daarom is het ook zo plezierig dat je wiet op allerlei andere manieren kunt consumeren. De mogelijkheden zijn legio. Je kunt er boter, koekjes, bonbons, cake van maken, je kan een topje opeten, het verdampen middels een vaporizer (verdamper), thee van zetten, het pure sap drinken, er wietolie (CBD-THC) olie van maken. Er zijn momenteel ontzettend veel mensen die baat hebben bij wietolie. Het recht op zelfmedicatie wordt hun echter door een repressieve overheid ontzegd.

Besef dat criminaliteit een gevolg is van het verbod en niet andersom!
Verstandig is de vele goede eigenschappen van de hennepplant te onderkennen en er je voordeel mee te doen.
Ook om te voorkomen dat het aantal verwarde personen, die de ‘intrinsieke waarde’ van de hennepplant met Fipronil en ‘vooruit’ DDT vergelijken, toeneemt, is het zaak om het verbod op bezit, gebruik en teelt voor eigen consumptie zo snel mogelijk op te heffen.
Ik bepaal namelijk zelf wel wat ik voor mijn welzijn uit mijn tuin haal.

Baas In Eigen Brein!

Doede J. de Jong
Biologische wietkweker
Appelscha

Comment (1)

  • Henny van der heide 08/01/2019 at 5:03 pm Reply

    Doede zou graag contact willen.
    Ben ben je nicht uit Groenlo.
    Jij zou foto’s hebben van pake en beppe.
    Liebe groet Henny

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*