Kom 7 augustus naar Leeuwarden voor ontnemingszaak Doede de Jong

  • SHARE:
  • Tweet this

July 31st, 2018 | 12:29
Door webmaster

Het VOC roept alle cannabisliefhebbers op om dinsdag 7 augustus naar Leeuwarden te komen voor de ontnemingszaak tegen biologisch wietkweker en VOC’er Doede de Jong.

Doede tijdens het hoger beroep, Leeuwarden, 15 oktober 2015 (Foto: Thijs Roes)

Doede werd eerder op 29 oktober 2015 schuldig verklaard zonder strafoplegging, maar wat rest is de ontnemingsvordering van €233.282,60 die aanstaande dinsdag 7 augustus om 9.00 word behandeld te Gerechtsof van Leeuwarden.

Dit bedrag is gebaseerd op schattingen, aannames en extrapolaties, die geen enkel recht doen aan de werkelijkheid. Als de vordering definitief wordt raken Doede en zijn vrouw Kicky de boerderij kwijt waar ze al 45 jaar wonen en hun drie kinderen hebben opgevoed.

Het VOC roept daarom zijn achterban op om dinsdag 7 augustus, 9.00 (LET OP: VROEG, WEES OP TIJD!) naar het Gerechtshof van Leeuwarden te komen, Wilhelminaplein 1, 8911 BS, Leeuwarden.

Meer weten over Doede? Lees je in door een van de onderstaande links te bekijken en de reportage van Cannabis News Network onderaan deze pagina van het Hoger Beroep.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.