Overleef de speekseltest: 20 paranoïde tips van Mario Zwart

VOC huiscolumnist Mario Zwart schreef al eerder over de speekseltest, de test die minieme spoortjes THC keihard bestraft. Mario heeft zijn methodes verfijnd en vat ze hier samen in 20 paranoïde tips. “Uiteraard ben ik voor een veilig verkeer. Ga dus alleen rijden als je daartoe in staat bent. De speekseltest heeft echter weinig te maken met verkeersveiligheid, want er is geen relatie tussen THC in iemand speeksel (of bloed) en diens rijvaardigheid. Vandaar deze tips.”

Wat te roken

1. Beste: vaporize concentraat. Daarna: vaporize wiet. Dan: rook puurpijpje wiet. Dan: rook pure joint. Slechste: jointje van wiet met met tabak of tabaksvervanger.

Mondhygiëne

2. Poets minstens twee keer per dag je tanden. Gebruik flos en tandenstokers

3. Voor het blowen: kwart theelepel lecithine in mond laten smelten

4. Na het blowen mond spoelen met water, daarna met listerine/alcohol

5. Na het blowen handen wassen

6. Na het blowen halve theelepel lecithine in je mond laten smelten

7. Eet wat vettigs: kaas, worst, pinda’s, chocola, ijs

8. Voor het autorijden nogmaals tandenpoetsen, tandenstoken, spoelen met listerine/alcohol

Auto, parkeren, rijden

9. Rijd niet op tijden en plaatsen met veel controles

10. Parkeer je auto niet voor de coffeeshop maar om de hoek

11. Zakjes, vloei, pijpjes e.d. uit het zicht. Stinkende dingen in een geurdicht bakje

12. Rook niks in de auto, ook geen sigaretten

13. Zorg dat je verlichting, uitlaat e.d. in orde zijn. Trek geen aandacht

14. Hou je aan de verkeersregels

15. Rij niet te langzaam. Beste is 5 tot 10 km boven de maximumsnelheid

16. Houd rijbewijs en autopapieren onder handbereik, dat voorkomt “verdacht” lang zoeken

17. Geen wiet, afgescheurde vloei e.d. in je portemonnee

18. Eet in de auto wat vettigs – hamburger, ijsje, chocola.

Aangehouden

Poster van de campagne ‘Cannabis & Vekeer’ (klik voor website)

19. De politie is nu even niet je beste vriend. Leg geen verklaring af. En ontken alles. Je hebt nog nooit van je leven drugs gebruikt, welke dan ook. Alleen alcohol drink je soms, met mate.

Paniek!

20. Biotex of Dreft. Niet doorslikken 😉

Toelichting

Uiteraard ben ik voor een veilig verkeer. Ga dus alleen rijden als je daartoe in staat bent. De speekseltest heeft echter weinig te maken met verkeersveiligheid, want er is geen relatie tussen THC in iemand speeksel (of bloed) en diens rijvaardigheid. Vandaar deze tips, in feite dus om een “vals positief” te voorkomen. Hoe meer tips je kunt toepassen, hoe beter. Kijk wat voor jou haalbaar is. Ik hoop ooit nog eens wat testen te doen. Met een een proefpanel en de echte Dräger speekseltesten. Maar tot die tijd is het puur theorie. Geen garanties daarom!

Wat te roken

THC “plakt” meer als het samen met andere dingen is verbrand. Daarom blijft de lucht van een joint veel langer hangen dan die van een vaporizer. Hoe puurder, hoe minder lang het blijft hangen. Vapen is bovendien een stuk gezonder.

Mondhygiëne

Door Veilig Verkeer Nederland verboden campagne van de VCE (Verenigde Coffeeshops Eindhoven)

THC is een vettige stof. Het komt niet vanuit het bloed in je speeksel, maar door het roken/vapen zelf. Daarom helpt mondhygiëne. Vergeet ook zeker het tandenstoken en/of flossen niet.
De THC gaat langzaam vanzelf weer uit je mond, maar je versnelt dit door maatregelen tijdens en direct na het blowen. Laat bijvoorbeeld vooraf wat lecithine-korreltjes (te koop bij de betere drogist) in je mond smelten. Lecithine is een voedingssupplement dat net als “zeep” maakt dat vet oplost in water. Het wordt volop gebruikt in levensmiddelen zoals soepen en sauzen, koekjes en chocola. Lecithine smaakt niet verkeerd en schijnt gezond te zijn.

Vet kun je ook met oplosmiddel te lijf. Helaas zijn isopropyl, aceton en hexaan giftig. Maar ethanol, dat is gewone alcohol, is ook prima. Hoe sterker hoe beter, wel uitspugen uiteraard 😉 Ik heb zelf een fles staan met Mario’s Geheime Mix: 1 deel ListerineClassic (=20% alcohol), 3 delen rum, jenever of wodka (=40%), 1 deel water. Dit mengsel bevat meer alcohol (28%) dan pure ListerineClassic, is goedkoper, heeft een betere smaak en stinkt toch niet naar drank.

© Adriaan Soeterbroek

Handenwassen is ook slim. Zo voorkom je dat wietkruimeltjes of andere thc-troep in je mond terecht komen, als je tijdens een vreetkick met je handen zit te eten 🙂 Want dat kan je alsnog nekken. Bedenk ook dat er weer wat THC in je mond kan komen vanuit je longen of neus. Daarom reinig je best je mond direct na het blowen, maar ook weer voor het autorijden.

Auto, parkeren, rijden. Loop niet zichtbaar vanuit een coffeeshop naar je auto; parkeer dus om de hoek. Trek in je auto geen aandacht, zorg dat je verlichting het doet, rij niet door rood, houd geen telefoon in de hand. Wiet in je portemonnee is riskant, want oom Agent kijkt mee als jij je rijbewijs pakt. Let ook op je snelheid: blowers vallen vaak op doordat ze te langzaam rijden. Tenslotte: zoek de controles niet op. Ga niet na afloop van Sensation White rond de Amsterdam Arena rijden als dat niet hoeft…..

Aangehouden?

Leg geen verklaring af. Dat kan altijd nog. Je kan jezelf alleen maar in de nesten werken. En wie weet maakt de andere partij een procedurefout. Als jij gaat bekennen kun je daar geen gebruik van maken. Dus: mondje dicht. “Ik wens nu geen verklaring af te leggen en daar hou ik het bij”. En oh ja, al drink je nooit alcohol, zeg toch dat je af en toe wat drinkt, dat vinden agenten geloofwaardiger.

Paniek!

Cheech & Chong: Up in Smoke

Moet de THC echt acuut, meteen uit je mond weg? Spoel je mond dan met afwasmiddel of wasmiddel. Smerig maar effectief. Niet doorslikken! Moet het nog agressiever? Spoel dan met verdunde isopronol (=isopropyl alcohol, = schoonmaak alcohol). Maximaal 30%, want het brandt je bek uit. Niet doorslikken!! Is de paniek totaal, combineer ze dan: eerst spoelen met verdunde iso, daarna met (af)wasmiddel. Maak zelf de afweging of het je dit waard is en of er geen andere oplossing is. 🙂

Mario Zwart

Comment (1)

  • Glenn 07/11/2018 at 11:45 am Reply

    Na wat proefjes te hebben gedaan kwam waterstofperoxide 0.3% het beste uit de bus of koop een paar hele vette dingen zoals bifie worstjes of een vacuüm verpakte gehakt bal

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*