‘Drugsprofessor’ Peter Cohen over wietexperiment en ondermijning: ‘Laat de gedoogindustrie los’

  • SHARE:
  • Tweet this

March 30th, 2018 | 11:09
Door webmaster

‘Drugsprofessor’ Peter Cohen, een van de scherpste denkers over drugs en drugsbeleid, ziet niets in de geplande experimenten met gereguleerde cannabisteelt. Als reactie op een analyse van de experimenten door Pieter Hogendoorn, legt Cohen uit waarom en presenteert hij een alternatief.

Peter Cohen, Cannabis Bevrijdingsdag, Westerpark, Amsterdam, 8 mei 2010

De belangrijkste zin over de commissie in onderstaand schema (zie onderaan de tekst) is: UITGANGSPUNT IS NIET DE CONSUMENT MAAR HET GEDOOGBELEID.

In het gedoogbeleid is iedereen een crimineel: de gebruiker, de aanbouwer, de verdeler, de veredelaar. Criminelen moet je tegenwerken dan wel zwaar bewaken dan wel de grond in stampen. Een gram teveel in huis! Ze maken je werkeloos , een outcast, en een zwerver. Om dat te doen heb je veel mankracht nodig. Die hebben we nu, gelukkig… Gelukkig voor wie?

Als je deze machtige gedoogindustrie wilt bewaren, en dat wil men in de justitiële ideologie van de crimineel als wiet gebruiker en verbouwer, dan breidt je het systeem uit, met een nieuw gesloten en dus zwaar te bewaken ‘circuit’. Dat nu zal worden bedacht door de commissie. Niks is gericht op normalisering, alles is gericht op onderhouden van de status quo waarin een groot en zinledig leger nodig is om de flauwekul bewakingsregels  te handhaven. D66 staat al te juichen!

De zogenaamde ‘ondermijning’ in Nederland is voor de volle honderd procent gedefinieerd als wietcriminaliteit, die de arme gemeentepolitiek ‘ondermijnt’. NIET als de VVD gemeentepolitiek die al is veroordeeld wegens corruptie! Er wordt nu door justitie een hele nieuwe ‘ondermijnings’arm van de gedoogindustrie opgebouwd, om buiten de rechter om een enorme vlucht vooruit te maken in criminalisering van wiet. Door middel van de ‘ondermijnings’mythologie, opgepoetst en door fake wetenschap en sensatie exploiterende journalisten.

Door een nieuw systeem te maken van de ‘experimentele achterdeur’ ontstaat een verdere uitbreiding en vervolmaking van flut regels die gehandhaafd moeten worden. Die zullen weer een extra laag en financieel budget creëren voor de gedoogindustrie. Die industrie is echt de enige die er beter van wordt, verder helemaal niemand.

Laat de gedoogindustrie los, werk niet mee met de commissie, maak door je aanwezigheid daar de commissie niet salonfähig (commissie waarin ook nog ’s de verslavingsmaffia is opgenomen, waardoor extra potentieel voor ‘bewakingsregels’ en de oh zo noodzakelijke bescherming van onze jeugd…).

ALTERNATIEF

Een van de kassen van CannTrust in Niagara, Canada (Foto: CannTrust)

Goed opgezet plan voor normale wietproductie, presenteer de plannen in verschillende vormen op een goed opgezet en wetenschappelijk symposium. Iedereen kan komen, en meepraten (behoudens gedoogindustriëlen die met een speciaal ledlampje kunnen worden geïdentificeerd aan hun intreekaart. Luisteren mogen ze, praten even niet). Nodig onze hightech tuinbouw uit, de vele wereldklasse experts die we in Nederland hebben met betrekking tot cannabis zaad, veredeling, diversificatie. Normalisering net als de aanbouw en verdeling van de tomaat. Gericht op winstmaximalisering maar niet ten koste van alles. Bereken de staatsinkomsten in de vorm van  BTW, geen accijnzen. Verover de wereldmarkt. Maak topkwaliteit wiet, top keuze uit honderden soorten, goedkoper per gram dan het reeds genormaliseerde maanzaad (ooit een opiaat). Bewijs dat de niet-commissie alles beter kan ten behoeve van de consument, en de veiligheid van de samenleving.

Schema Pieter Hogendoorn:

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.