‘Drugsprofessor’ Peter Cohen over wietexperiment en ondermijning: ‘Laat de gedoogindustrie los’

‘Drugsprofessor’ Peter Cohen, een van de scherpste denkers over drugs en drugsbeleid, ziet niets in de geplande experimenten met gereguleerde cannabisteelt. Als reactie op een analyse van de experimenten door Pieter Hogendoorn, legt Cohen uit waarom en presenteert hij een alternatief.

Peter Cohen, Cannabis Bevrijdingsdag, Westerpark, Amsterdam, 8 mei 2010

De belangrijkste zin over de commissie in onderstaand schema (zie onderaan de tekst) is: UITGANGSPUNT IS NIET DE CONSUMENT MAAR HET GEDOOGBELEID.

In het gedoogbeleid is iedereen een crimineel: de gebruiker, de aanbouwer, de verdeler, de veredelaar. Criminelen moet je tegenwerken dan wel zwaar bewaken dan wel de grond in stampen. Een gram teveel in huis! Ze maken je werkeloos , een outcast, en een zwerver. Om dat te doen heb je veel mankracht nodig. Die hebben we nu, gelukkig… Gelukkig voor wie?

Als je deze machtige gedoogindustrie wilt bewaren, en dat wil men in de justitiële ideologie van de crimineel als wiet gebruiker en verbouwer, dan breidt je het systeem uit, met een nieuw gesloten en dus zwaar te bewaken ‘circuit’. Dat nu zal worden bedacht door de commissie. Niks is gericht op normalisering, alles is gericht op onderhouden van de status quo waarin een groot en zinledig leger nodig is om de flauwekul bewakingsregels  te handhaven. D66 staat al te juichen!

De zogenaamde ‘ondermijning’ in Nederland is voor de volle honderd procent gedefinieerd als wietcriminaliteit, die de arme gemeentepolitiek ‘ondermijnt’. NIET als de VVD gemeentepolitiek die al is veroordeeld wegens corruptie! Er wordt nu door justitie een hele nieuwe ‘ondermijnings’arm van de gedoogindustrie opgebouwd, om buiten de rechter om een enorme vlucht vooruit te maken in criminalisering van wiet. Door middel van de ‘ondermijnings’mythologie, opgepoetst en door fake wetenschap en sensatie exploiterende journalisten.

Door een nieuw systeem te maken van de ‘experimentele achterdeur’ ontstaat een verdere uitbreiding en vervolmaking van flut regels die gehandhaafd moeten worden. Die zullen weer een extra laag en financieel budget creëren voor de gedoogindustrie. Die industrie is echt de enige die er beter van wordt, verder helemaal niemand.

Laat de gedoogindustrie los, werk niet mee met de commissie, maak door je aanwezigheid daar de commissie niet salonfähig (commissie waarin ook nog ’s de verslavingsmaffia is opgenomen, waardoor extra potentieel voor ‘bewakingsregels’ en de oh zo noodzakelijke bescherming van onze jeugd…).

ALTERNATIEF

Een van de kassen van CannTrust in Niagara, Canada (Foto: CannTrust)

Goed opgezet plan voor normale wietproductie, presenteer de plannen in verschillende vormen op een goed opgezet en wetenschappelijk symposium. Iedereen kan komen, en meepraten (behoudens gedoogindustriëlen die met een speciaal ledlampje kunnen worden geïdentificeerd aan hun intreekaart. Luisteren mogen ze, praten even niet). Nodig onze hightech tuinbouw uit, de vele wereldklasse experts die we in Nederland hebben met betrekking tot cannabis zaad, veredeling, diversificatie. Normalisering net als de aanbouw en verdeling van de tomaat. Gericht op winstmaximalisering maar niet ten koste van alles. Bereken de staatsinkomsten in de vorm van  BTW, geen accijnzen. Verover de wereldmarkt. Maak topkwaliteit wiet, top keuze uit honderden soorten, goedkoper per gram dan het reeds genormaliseerde maanzaad (ooit een opiaat). Bewijs dat de niet-commissie alles beter kan ten behoeve van de consument, en de veiligheid van de samenleving.

Schema Pieter Hogendoorn:

Comments (2)

  • Hathor 16/04/2018 at 2:07 pm Reply

    En wat vind je nu van die Krikke.
    Die heeft in Den haag weer een mooi baantje gekregen omdat zij steeds weer voor de opsteltenreactiviteitslobby nieuwe wetsvoorstellen en gemeenteregels introduceert die het gezond verstand en onze vrijheid vernietigen.
    Ook nu weer

  • Ryan 07/05/2018 at 8:28 am Reply

    Heel mooi en zeker ook intressant artikel. Ik vraag me af als ze hoger op ooit vanuit een ander standpunt zouden kunnen kijken. Na mijn mening heeft het allemaal te maken met de onwetenheid van de mens. Doordat er zo weinig referentie is (en wat er is soms moeilijk te vinden is) blijft het een beetje onduidelijk voor de mensen om te begrijpen, en zo te kunnen accepteren. Op het moment dat we de “main-stream” begrip kunnen geven op de volledige industrie en alles wat het met zich mee brengt, alleen dan zullen zei de begrijpen waarom wij ons hard maken voor een industrie die meer met zich meebrengt dan alleen een recreatie ‘drug’, zoals vele nogsteeds denken.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*