Doede de Jong over Hans Kamperman en de plantpolitie

Na zijn sprong van het balkon van de Tweede Kamer vorige week, besteedden de media in binnen- en buitenland wél aandacht aan Hans Kamperman. Gisteren was Hans aanwezig bij de maandelijkse VOC vergadering, deze keer bij ‘t Grasje in Utrecht. Het gaat goed met hem en hij benadrukte dat zijn actie geen wanhoopsdaad was, maar een daad van liefde voor de aarde en de mensen. Doede de Jong schreef deze week een artikel over Hans, dat vandaag gepubliceerd is door het Dagblad van het Noorden. “Hans is één van de velen die hun leven verwoest zien worden door het O.M., omdat ze een paar hennepplanten om of in hun huis hebben.”

Een schreeuw om aandacht

Hans Kamperman en Darpan van Kuik voor de ingang van de Tweede Kamer, 1 maart 2018 (© Gonzo media)

Dit artikel gaat over Hans Kamperman. De man die verleden week donderdag (22 maart) zich zelf van het leven probeerde te beroven door met een touw om de nek over de balkonrand van de Tweede Kamer te springen.

Een wanhoopsdaad, een poging om aan het cannabiswanbeleid een eind te maken. Hoe heeft het zover kunnen komen? Hans, een geslaagde ondernemer, woont in een rustieke villa wijk in Groenlo en had, om er medicinale olie van te kunnen maken, vijf grote hennepplanten in zijn tuin staan. Het was een experiment. Hij doet dit als enthousiaste hobbyist en is terecht trots op zijn mooie planten.

Op een zondagmiddag, op een herfstmiddag in 2016, werd hij plotseling, na een tip, door een stel geüniformeerde moraalridders overvallen en pardoes geboeid afgevoerd. Ondertussen werd zijn hele woning van zes tot twaalf volledig op zijn kop gezet. s’ Avonds grote schijnwerpers op de gevel gericht. Om twaalf uur s ‘nachts worden door mannen in witte pakken de restanten van vijf planten op een grote vrachtwagen geladen en afgevoerd. U begrijpt wat voor impact dat in zo’n buurt heeft.

Op het politiebureau werd Hans in een cel opgesloten, waar hem o.a. 22 keer vingerafdrukken werden genomen, omdat het zogenaamd iedere keer mislukte. Een vorm van psychisch martelen. Na 32 uren werd hij op straat gezet en moest maar zien hoe hij thuiskwam. Thuis gekomen kwam hij terecht in een puinhoop. Het hele huis was overhoop gehaald. De inhoud van kasten en laden was op de grond gestort. Hij was in een shock.

VOC vergadering Utrecht, 26 maart 2018 (© Gonzo media)

Hans, die nog nooit een jointje heeft gerookt en al helemaal niets met cannabis gerelateerde criminaliteit te maken heeft, werd in de Groenlose krant prompt als de plaatselijke ‘Pablo Escobar’ afgeschilderd. Ineens was hij een ‘crimineel’ en werd hij plotseling door buurtbewoners met de nek aan gekeken. Hans werd uiteindelijk in hoger beroep veroordeeld tot wel schuldig, maar geen straf (artikel 9a). Ondanks het feit dat je geen straf krijgt, ben je wel schuldig en heb je daardoor wel een strafblad.

Hans is een zeer sociaal maatschappelijk betrokken mens, die de vernietiging van ‘Moeder Aarde’ met lede ogen aan ziet. Oceanen vol plastic, de giftige lucht -68 procent van de Nederlanders heeft glyfosaat in zijn systeem- de mensonterende bio industrie, gaan hem allemaal zeer ter harte. Door zijn strafblad kan hij nu echter niet meer naar Canada reizen, terwijl hij met lokale bevolking -de Black Foot indianen- het ‘Blue Resort’ (93 hectare) wil terug geven aan de natuur.

Hij vind dit allemaal onbegrijpelijk, onverteerbaar en een gemiste kans. Hij besloot actie te ondernemen en posteerde zich ieder dag, weer of geen weer, met een informatieve zuil over de hennepplant voor de ingang van de Tweede Kamer. Hij had hier al veertig dagen gestaan. Respect!
Ook deed hij de volgende oproep aan de politiek;

‘OPROEP AAN DE POLITIEK (DELEN GRAAG)
OPEN YOUR MIND – OPEN YOUR HEART
Ga nu eens anders tegen hennep (cannabis) aankijken. Het is geen drug maar een medicijn, vele malen minder gevaarlijk en verslavend dan alcohol en tabak volgens het wetenschappelijk onderzoek van “Trimbos instituut” dat in opdracht van het “ministerie van volksgezondheid” de effecten op de gezondheid heeft onderzocht. Alcohol en tabak hebben al helemaal geen medicinale werking, dit in tegenstelling tot cannabis dat wel medicinaal is. Tabak veroorzaakt wereldwijd 5 miljoen doden per jaar, cannabis nul. Industrialisering van hennep kan de aarde redden. Op dit moment is de aarde in grote problemen, en heeft deze wonderplant nodig om zich te herstellen!! Wordt wakker!!’

Hans is één van de velen die hun leven verwoest zien worden door het O.M., omdat ze een paar hennepplanten om of in hun huis hebben. Vaak worden deze ‘Medelanders’ ook nog beroofd van het fundamentele recht op wonen. Waanzinnig dat zulke praktijken kunnen plaatsvinden in een ‘zogenaamd beschaafd’ land! Het is ronduit beschamend en een schending van het constitutionele recht op zelfbeschikking. Je bepaalt immers zelf wel wat je voor je welzijn uit je tuin wilt halen. Daar heb je geen plantpolitie bij nodig!

Een mens ontleent zijn waarde aan het vermogen tot zelfbepaling. Het is niet legitiem als de staat inbreuk maakt op je individuele vrijheid op grond van een moralistische visie op menselijke deugdzaamheid.

Opheffing van ‘het verbod op gebruik, bezit en teelt’ voor eigen consumptie of gebruik is dan ook de enige juiste optie.

Wordt wakker!

Doede J. de Jong
Biologische wietkweker
Apelskea

Teken de petitie van Hans Kamperman ‘Haal cannabis uit het strafrecht voor een duurzame toekomst’:
KLIK HIER

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*