Adviescommissie wietexperiment raadpleegt ervaringsdeskundigen

De adviescommissie die de experimenten met gereguleerde cannabisteelt begeleidt organiseert op 9 mei een rondetafelgesprek met diverse ervaringsdeskundigen uit de cannabiswereld. 

VOC voorzitter Derrick Bergman, Toronto, maart 2018 (Foto: VOC)

Tot de genodigden voor het rondetafelgesprek behoren o.a. VOC voorzitter Derrick Bergman, Hans Baerveldt, Cannabis Connect, Dimitri Breeuwer (stichting CannaWijzer) en John en Ines Meijers (Stichting JoinUs). In de uitnodiging schrijven de secretarissen van de commissie:

“De adviescommissie ‘experiment gesloten coffeeshopketen’ nodigt u graag uit voor een rondetafelgesprek. In dit gesprek zal de adviescommissie diverse personen horen. De input die wordt verkregen uit de diverse rondetafelgesprekken wordt betrokken bij het komen tot een advies over de inrichting van het experiment en de bijbehorende voorwaarden.”

Per organisatie mag één persoon worden afgevaardigd. Het rondetafelgesprek vindt plaats op een locatie nabij Utrecht CS op 9 mei, van 13.00 tot 14.30 uur.

Zie ook ‘Column – Wietexperimenten en (verboden rookruimtes‘, column van VOC voorzitter Derrick Bergman op CNNBS (28 februari 2018)

Comments (7)

 • Peter Cohen 03/04/2018 at 6:37 pm Reply

  Derrick, als ik jou was zou ik voor de uitnodiging bedanken. Schrijf met de mensen van de VOC een opinierend stuk over de manier waarop serieuze legalisering moet worden aangepakt.Verwijs naar de achterstand die het gedoogbeleid heeft veroorzaakt ten opzichte van Canada en de VS. De cie is slechts een poppenkast, een instrument van de gedoog industrie die door de Overheid steeds verder is uitgebreid en verworden tot een justitieel monster.

 • Guus Cruts 05/04/2018 at 3:34 pm Reply

  Hoi Peter en VOC, een alternatief is misschien om er juist wél naar toe te gaan en dan van de gelegenheid gebruik te maken om aldaar naar voren te brengen waarom jullie het niet eens zijn met de gang van zaken?

 • Guus Cruts 06/04/2018 at 9:03 am Reply

  Beste Peter en Derrick, als jullie vinden dat het geen eerlijk experiment is, omdat het geen eerlijke kans van slagen krijgt, dan is 9 mei van 13.00 – 14.30 uur toch dé gelegenheid om dat naar voren te brengen?

 • webmaster 06/04/2018 at 9:37 am Reply

  Beste Guus Cruts,
  Ik zal namens het VOC deelnemen aan het rondetafelgesprek op 9 mei (sorry, Peter).

  Derrick Bergman
  (voorzitter stichting VOC)

 • Guus Cruts 06/04/2018 at 12:17 pm Reply

  Beste Derrick Bergman, Ik heb er dus heel veel waardering voor dat je wél gaat op 9 mei, want zolang partijen met elkaar in gesprek blijven, zolang is er hoop, vind ik persoonlijk altijd. En misschien wil je zelfs al verklappen wat je pro-actief gaat vertellen? Nog 33 nachtjes slapen heb ik zojuist uitgerekend, dus er kan nog heel wat worden voorbereid op weg naar 9 mei. Groetjes, Guus

 • Dan Parks 24/04/2018 at 9:31 am Reply

  Is this open to the public?

 • Ryan 07/05/2018 at 8:30 am Reply

  Beste Derrick,

  Ik zou graag met u in contact komen om te kijken hoe ik mijn bijdrage kan leveren. Wij hebben eens eerder ontmoet maar het was toen helaas te druk om zulke details te kunnen aankaarten. Alvast bedankt.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*