Tiende Cannabis Bevrijdingsdag met topsprekers van drie continenten

AMSTERDAM – Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis- en hennepevenement van Nederland, viert op 17 juni zijn tiende editie in het Flevopark in Amsterdam. Op het programma staan een aantal van de grootste namen uit de cannabiswereld, topbands uit Bosnië en Frankrijk en een nieuw onderdeel: de Cannabis Olympics.

De stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) organiseert Cannabis Bevrijdingsdag sinds 2009. Doel van het gratis protestival is het vieren van de internationale cannabiscultuur en het informeren van de bezoekers over de nadelen van het cannabisverbod en het vele goeds dat de plant te bieden heeft. Cannabis Bevrijdingsdag richt zich op een breed publiek: iedereen die meer wil weten over cannabis als medicijn, duurzame grondstof of alternatief voor alcohol is welkom. Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) noemde Cannabis Bevrijdingsdag ‘het meest relaxte festival waar ik ooit geweest ben’.

Cannabis Bevrijdingsdag 2017 (Foto: Rob Tuinstra)

Het hoofdpodium, met artiesten en sprekers uit binnen- en buitenland, vormt het hart van het festival. Op de Hennepmarkt presenteren ruim vijftig bedrijven en organisaties op het gebied van cannabis en hennep zich. De ‘Cannabis University’ biedt de hele dag plaats aan paneldebatten, interviews en masterclasses met een aantal van de grootste namen uit de cannabiswereld. De presentatie is in handen van Steven Kompier (Cannabis News Network). Bezoekers kunnen verdampers proberen in de Vape Lounge, zweven in een antieke zweefmolen en genieten van een uitgebreid catering aanbod. Nieuw dit jaar: de Cannabis Olympics met vijf ludieke spelen, waaronder Bungee Run en Stonede Stormbaan. De eerste 500 deelnemers winnen een cannabis medaille.

Ed Rosenthal, ‘The Guru of Ganja’

Een greep uit de sprekers van deze jubileumeditie: Ed Rosenthal (VS), ‘The Guru of Ganja’, is ’s werelds beroemdste expert op het gebied van cannabisteelt. Hij publiceerde sinds 1974 zo’n zestig boeken, waaruit hele generaties kwekers de fijne kneepjes leerden. Ook Henk de Vries, oprichter van The Bulldog, is een levende legende. Zijn geesteskind groeide uit tot een imperium met mondiale faam en hij drukte als geen ander zijn stempel op het fenomeen coffeeshop. Bestseller auteur Doug Fine (VS) schreef twee geweldige boeken over de plant, Dana Larsen is een van de bekendste cannabis activisten van Canada, waar wiet deze zomer legaal wordt. Jules Stobbs en Myrtle Clarke, beter bekend als The Dagga Couple, strijden in Zuid-Afrika voor legalisering.   

Ook muzikaal valt er veel te genieten, met de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, het Afrikaanse spektakel Nusodia, singer-songwriter Lotte Walda en Le Peuple de L’Herbe, het Franse antwoord op Cypress Hill. Afsluiter is Dubioza Kolektiv uit Bosnië, die met hun mix van ska, hiphop, punk en Balkan Beats zo’n beetje alle grote Europese festivals plat hebben gespeeld.
Uitgebreide informatie: www.cannabis-bevrijdingsdag.nl.

Cannabis Bevrijdingsdag 2018: zondag 17 juni, Flevopark, Amsterdam, 14-22 uur, gratis toegang

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*