Stichting VOC presenteert nieuw logo

  • SHARE:
  • Tweet this

January 18th, 2018 | 15:40
Door webmaster

Op de PCN nieuwjaarsbijeenkomst, gisteren in Tilburg, presenteerde de stichting VOC haar nieuwe logo.

VOC voorzitter Derrick Bergman: ‘De belangrijkste reden om een nieuw logo te ontwikkelen is de “koloniale associatie” van het oude logo: de door elkaar heen gevlochten letters van de Verenigde Oostindische Compagnie. Daar werden we af en toe kritisch op aangesproken en vorig jaar tekende de actiegroep De Grauwe Eeuw protest aan. In een Tweet vroegen ze: ‘Waarom heeft VOC Nederland een symbool van kolonisatie, slavernij en volkerenmoord als logo? Waarom dit logo in combinatie met ‘bevrijding’?’. Een goede vraag en vrijwel iedereen binnen het VOC bleek het met De Grauwe Eeuw eens te zijn. Iemand kwetsen is niet goed, hoe ludiek je het ook bedoelt. Het ontwerpen van een nieuw logo had heel wat voeten in de aarde, maar het is nu af en we zijn er heel blij mee.’ Deze week wordt het oude VOC logo op alle websites en social media van de stichting VOC vervangen door het nieuwe logo.

De banner met het nieuwe VOC logo op de PCN nieuwjaarsbijeenkomst in Tilburg (© G0NZ0 Media)

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.