Oproep: steun het VOC en de strijd voor beter cannabisbeleid

De activiteiten van de stichting VOC voor verbetering van het cannabisbeleid, het recht op thuisteelt en een fatsoenlijk geregelde achterdeur van de coffeeshop zijn alleen mogelijk dankzij de steun van donateurs.

Beeld: VOC / JWL producties

2017 was een bijzonder jaar, met nieuwe internationale doorbraken op het gebied van cannabis en een nieuwe Nederlandse regering, die eindelijk de weg naar regulering en legalisering inslaat.

De stichting VOC organiseerde in maart i.s.m. De Correspondent en de stichting Legalize! het debat ‘Cannabis reguleren in de praktijk’, in pakhuis De Zwijger in Amsterdam. In juni bezocht een record aantal mensen ons jaarlijkse gratis protestival Cannabis Bevrijdingsdag en we zijn nauw betrokken bij de campagne ‘Cannabis en rijden? Speel op zeker!’, die in november is gelanceerd.

Daarnaast gaven we talloze interviews aan nationale en internationale media en bleef het aantal bezoekers van de VOC website groeien, net als het aantal volgers op Twitter. De VOC lobby-werkgroep speelt bij alle activiteiten een adviserende rol en verzorgt de lobby in Den Haag, onder bezielende leiding van mr. Roozen.

In 2018 wordt cannabis legaal in Canada en in Californië, de zesde economie van de wereld. Ook in Europa is er beweging: medicinale cannabis wordt gelegaliseerd van Ierland tot Malta en Canadese bedrijven als Canopy en Tilray begeven zich op de Europese markt.

© Gonzo media

Juist nu zijn de activiteiten van het VOC van belang: om politici en media direct te informeren, de beeldvorming rond cannabis en coffeeshops te verbeteren en de samenwerking in cannabisland te stimuleren. Daarom vragen wij u de stichting VOC met een donatie te steunen. Onze bankgegevens:

Stichting VOC, Eindhoven
IBAN: NL29ABNA0429817126

Digitaal doneren kan ook: klik hier

Alvast bedankt en de beste wensen voor het nieuwe jaar,

Derrick Bergman
Voorzitter stichting VOC

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*