Inwoner Blessum wegens 55 gram wiet huis uitgezet: ‘morele demasqué van het O.M.’

De huisuitzettingen van de Hollandse Hennepoorlog gaan door. Zo sloot de burgemeester van het Friese dorpje Blessum deze week een woonhuis na de vondst van 55 gram “gedroogde hennep”. Doede de Jong reageert. “Het O.M heeft burgemeesters de ongebreidelde macht toebedeeld door de wetgevende, rechtelijke en uitvoerende macht in één persoon te verenigen.”

Scheiding der machten essentieel

Beeld: Reclamebordentotaal.nl

Ik lees in de Leeuwarder Courant (21 december) dat in Blessum een zogenaamd drugspand door de burgemeester is gesloten. Een ‘drugspand’ is in dit geval een woning, waarin een ‘verontrustende hoeveelheid’ van maar liefst 55 gram gedroogde hennepbloemen werd gevonden. Dit schijnt tegenwoordig al een legitieme reden te zijn om iemand het fundamentele recht op wonen te ontzeggen.

Het is het morele démasqué van het O.M.

Een weerzinwekkende maatregel, die in geen enkele verhouding tot het vermeende delict staat. Want wat moet je verder wel niet uithalen om uit je huis te worden gezet? Het O.M heeft burgemeesters de ongebreidelde macht toebedeeld door de wetgevende, rechtelijke en uitvoerende macht in één persoon te verenigen (wet Damocles). In de context van WODC rapport, alles uit de kast om het drugsbeleid in de door haar gewenste richting te manipuleren.

Doede de Jong, Cannabis Bevrijdingsdag 2014, Amsterdam (© Gonzo Media)

Scheiding der machten is echter essentieel voor het goed functioneren van de democratie.

Het O.M. ondermijnt de rechtelijke macht en legt zodoende de bijl aan de wortel van de democratische rechtsstaat.

Accepteer eens dat er 800.000 volwassen cannabis consumenten zijn die de heilzame werking van deze nobele plant ‘wel’ onderkennen en er hun voordeel mee doen en hier niemand mee tot last zijn, want als je gedeelde menselijkheid ontkent en daarna handelt, bevorder je het radicale kwaad. Dan ondermijn je de moraal.

Opheffen van het wietverbod is de enige juiste remedie.

Doede J. de Jong
Biologische wietkweker
Appelskea

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*