ENCOD kiest nieuw bestuur tijdens GA in Spanje

ENCOD, de Europese coalitie voor rechtvaardig en effectief drugsbeleid, heeft tijdens haar jaarlijkse General Assembly een nieuw, zevenkoppig bestuur gekozen. Het nieuwe bestuur telt drie Nederlanders: Nico Vlaming, Mauro Picavet en Matthijs Pontier. 

De General Assembly vond van 2 tot en met 4 juni plaats in het Spaanse Granollers, nabij Barcelona. Het nieuwe ‘Executive Committee‘ (voorheen Steering Committee) van ENCOD bestaat uit:

Maja Kohek (Slovenië), voorzitter
Gabriella Kozàr (Oostenrijk), penningmeester
Nico Vlaming (Nederland), secretaris
Ana Afuera (Spanje)
Mauro Picavet (Nederland)
Enrico Fletzer (Italië)
Matthijs Pontier (Nederland)

Het nieuwe ENCOD Executive Committee (Foto: ENCOD)

In een persbericht meldt ENCOD:
“Na het onverwachte overlijden van hun mede-oprichter en bekende drugactivist Joep Oomen in maart 2016 zag ENCOD zich geconfronteerd met de moeilijke taak van reorganisatie, met de nadruk op transparantie, verantwoording, vertegenwoordiging, communicatie en acties. Bij het begin van de General Assembly werd een kaars aangestoken en een minuut stilte in acht genomen voor Joep Oomen. ENCOD blijft pleiten voor effectief en rechtvaardig drugsbeleid in Europa en bij de Verenigde Naties. De prioriteit ligt bij het verbeteren van de rechten van alle consumenten van drugs, thuistelers en Cannabis Social Clubs.”

Joep Oomen bij de VN in Wenen, maart 2015 (© Gonzo media)

ENCOD blijft opkomen voor de mensen “die nu lijden onder de gevolgen van de hypocriete en ineffectieve verbodswetten”. “Daarnaast bouwt ENCOD verder aan het netwerk ten behoeve van de leden, waar zij kennis, steun, skills en best practices kunnen uitwisselen. De Algemene Vergadering roept nieuwe en bestaande leden op om mee te helpen met onze inspanningen om informatie te delen, projecten aan te vragen en drugsbeleid te verbeteren.”

Voor meer informatie over lid worden van ENCOD: klik hier.

Foto: ENCOD

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*