Reguleren Seminar 3 maart: kom naar Amsterdam of kijk via livestream

Na drie edities van het Cannabis Tribunaal in Den Haag (2008, 2010 en 2011) organiseert het VOC op vrijdag 3 maart een bijzonder seminar over regulering van cannabis in Amsterdam, in samenwerking met de stichting Legalize! en De Correspondent. Cannabis News Network verzorgt een live stream van het seminar, dat om 19.30 uur begint en plaatsvindt in Pakhuis De Zwijger.

Voor het eerst sinds de Tweede Kamer heeft ingestemd met het reguleren van de cannabisteelt voor coffeeshops, komen de hoofdrolspelers van het nieuwe cannabisbeleid bij elkaar om te praten over de toekomst. Centraal staat de vraag hoe regulering van cannabis er in de praktijk uit moet gaan zien.

Lang was de vraag in Nederland óf cannabis gereguleerd moest worden, maar sinds de “wietwet” van D66 is aangenomen gaat de discussie over hóe dat moet gebeuren. Er liggen namelijk nog grote vragen. Hoe komt de omschakeling van een zwarte naar legale markt er uit te zien? Kunnen coffeeshops hasj blijven importeren? En moeten thuistelende hobbyisten blijven vrezen voor politie aan de deur en huisuitzetting? Al deze vragen komen aan bod tijdens het Reguleren seminar.

Michael Schaap (foto: Wikimedia)

De avond wordt gepresenteerd door Michael Schaap (VPRO) en biedt een unieke kans om van mensen uit de praktijk te horen hoe ons cannabisbeleid er in de toekomst uit gaat zien. De organisatie is in handen van het team achter Reguleren.com, een tool die mensen op laagdrempelige wijze laat zien waar ze staan in het cannabisdebat en inzicht geeft in de regels die in het buitenland worden gehanteerd. Op het programma staan:

– Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) geeft uitleg over haar wetsvoorstel ‘Gesloten Coffeeshopketen’

– Journalist Thijs Roes (De Correspondent) laat zien hoe de rest van de wereld op dit moment cannabis reguleert, en welke discussiepunten daarbij naar boven zijn gekomen.

– Onderzoeker Tom Blickman (Transnational Institute) vertelt hoe TNI o.a. Jamaica en Uruguay heeft geadviseerd in het opzetten van een gereguleerd systeem, en hoe Nederland een fair trade hasjhandel met Marokko juridisch zou kunnen regelen.

– Nederland’s bekendste wietkweker Doede de Jong presenteert een gesproken column.

– Een debat met Vera Bergkamp, Kamerlid Michiel van Nispen (SP), Maurice Veldman (VVS Advocaten), Lisa Lankes (coffeeshop Pink, Eindhoven) en ruimte voor vragen uit de zaal.

Michiel van Nispen (links), Cannabis Tribunaal 2010, rechts Fred Teeven en Cisca Joldersma (© Gonzo media)

Reguleren.com is een initiatief van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) i.s.m. met stichting Legalize! en De Correspondent. Het VOC organiseerde eerder drie edities van het ‘Cannabis Tribunaal’ in Den Haag, met prominente sprekers uit de politiek, de praktijk en de wetenschap. Dit seminar zal live gestreamd worden door Cannabis News Network op YouTube, Facebook en Vimeo. Kijken kan o.a. via de website van Cannabis News Network of via de VOC website homepage.

Wil je er zelf bij zijn: de toegang is gratis, maar reserveren is verplicht: https://dezwijger.nl/programma/cannabis-reguleren

Locatie: Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
Aanvang: 19.30 uur

Comment (1)

  • Mark 06/03/2017 at 9:37 pm Reply

    Helaas net te laat gelezen… maar erg goed initiatief!!!

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*