Nieuw: cannabis ‘energie-label’ voor de zwevende kiezer

  • SHARE:
  • Tweet this

March 1st, 2017 | 12:09
Door webmaster

Met niet minder dan 28 verschillende partijen op het stembiljet van de Tweede Kamerverkiezingen is het voor veel mensen lastig om door de bomen het bos te zien. Daarom heeft het VOC een “energie-label” ontwikkeld met de vijftien partijen die de grootste kans maken om de Tweede Kamer te bereiken: wat willen zij met cannabis?

Het cannabis energie-label wordt vanaf vandaag verspreid via social media en diverse websites over cannabis. De rangschikking is gebaseerd op de partijprogramma’s, toelichtingen uit de Stemwijzer en het Kieskompas en uitspraken bij debatten in de Tweede Kamer. Uitgebreide informatie over de standpunten van de partijen is zoals altijd te vinden op Cannabis-Kieswijzer.nl. Dus: help mee en verspreid het label via social media of door bijvoorbeeld een printje op te hangen in je favoriete coffeeshop. En vergeet natuurlijk niet te gaan stemmen op 15 maart!

Klik hier voor PDF versie

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.