VOC trapt 2017 af met verspreiding 10.000 wietbladen

De stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) is begonnen met de verspreiding van tienduizend wietbladen met de tekst NEDERLAND 2017. Vorm en formaat zijn identiek aan de bladen die eerder in Uruguay en Italië zijn gebruikt door cannabis activisten.

De eerste wietbladen zijn rond de jaarwisseling verstuurd aan zo’n tachtig groene ondernemers. Ook vijftig van de belangrijkste Nederlandse media kregen een grote envelop met drie wietbladen en een persbericht in de bus. De wietbladen zijn gratis op te halen bij het Cannabis College in Amsterdam en bij diverse coffeeshops. Je kunt ze ook bestellen: mail naar info@voc-nederland.org.

Op de voorkant van het blad staat in grote letters NEDERLAND 2017, achterop staan de logo’s, websites en Twitter accounts van het VOC, Cannabis Bevrijdingsdag, Reguleren.com en de Cannabis-Kieswijzer van de Stichting Maatschappij en Cannabis.

Op Reguleren.com, een initiatief van het VOC, De Correspondent en de stichting Legalize!, kun je in een paar minuten uitvinden welk reguleringsmodel het beste bij je past. De Cannabis-Kieswijzer geeft een actueel overzicht van de standpunten van alle politieke partijen over cannabis, coffeeshops, regulering en legalisering.

De wietbladen zijn eenvoudig om te toveren tot kroon, masker of protest-bordje, zoals de beelden van demonstraties in Uruguay en Italië laten zien. In Uruguay is cannabis inmiddels legaal, net als in acht Amerikaanse staten, inclusief Californië, de zesde economie ter wereld.

Uruguay, 2012

Legalisering is onvermijdelijk maar het moet wel inclusief gebeuren, met ruimte voor diversiteit en thuisteelt voor persoonlijk gebruik. De legalisering en herwaardering van cannabis is een wereldwijde beweging, die over meer dan alleen coffeeshops gaat.

Het heeft er alle schijn van dat 2017 het jaar van de doorbraak in het Nederlandse cannabisbeleid wordt. De verkiezingen van 15 maart zijn daarbij cruciaal, dus we gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk mensen cannabisvriendelijk te laten stemmen. De partijen die zich nu nog tegen regulering van cannabis verzetten, zijn op de vingers van één hand te tellen: de christelijke partijen CDA, ChristenUnie en SGP en de PVV van Geert Wilders.

Italië, 2014

Nu regulering voor de deur staat, lopen de belangen van consumenten, ondernemers, telers en activisten grotendeels parallel: we hebben allemaal baat bij een brede, inclusieve regulering, met ruimte voor variatie, kwaliteit en recht op thuisteelt voor persoonlijk gebruik. Daar blijft het VOC zich in 2017 voor inzetten, elke dag opnieuw.

We zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor de negende editie van Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis en hennep evenement van Nederland. Noteer de datum vast in je agenda: zondag 11 juni, in het Flevopark in Amsterdam. Meer informatie op www.cannabis-bevrijdingsdag.nl.

We gaan door met de campagne en website Cannabis? Aangenaam!, met nieuwe video’s van bekende en onbekende Nederlanders over hun relatie met cannabis. En we blijven actief Justice for Johan steunen, de campagne om de in Thailand gedetineerde coffeeshop pionier Johan van Laarhoven naar Nederland te halen voor een eerlijk proces.

Wil je meehelpen of ben je nieuwsgierig naar het VOC, kom dan eens naar onze maandelijkse vergadering. Locatie, datum en tijd zijn altijd terug te vinden in de agenda op de VOC website.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*