Aantal Joint Regulation gemeenten nu op 61

  • SHARE:
  • Tweet this

November 3rd, 2016 | 10:20
Door webmaster

Ook de gemeente Stadskanaal, thuishaven van coffeeshop Wiz Art, heeft het Joint Regulation manifest voor regulering van de cannabisteelt ondertekend. Daarmee komt het totale aantal Joint Regulation gemeenten op 61. Deze gemeenten hebben samen 466 van de 582 coffeeshops binnen hun gemeentegrenzen, oftewel tachtig procent.

Omslag van het manifest Joint Regulation

Omslag van het manifest Joint Regulation

Het manifest Joint Regulation werd op 31 januari 2014 in Utrecht gepresenteerd en ondertekend door 23 burgemeesters en oud VVD-leider Frits Bolkestein, verklaard voorstander van legalisering. Sindsdien hebben nog eens 38 gemeenten zich aangesloten. De volledige lijst, met tussen haakjes het aantal coffeeshops in de betreffende gemeente:

Alkmaar (5)
Almelo (2)
Amsterdam (187)
Arnhem (11)
Beek (0)
Bergen (NH)(0)
Breda (8)
Culemborg (2)
Delft (5)
Delfzijl (1)
Deventer (4)
Doetinchem (2)
Drachten/Smallingerland (2)
Eindhoven (13)
Enkhuizen (1)
Enschede (10)
Gennep (0)
Sittard-Geleen (4)
Gilze en Rijen (0)
Gorinchem (3)
Groningen (13)
Haarlem (16)
Haarlemmermeer (1)
Harlingen (2)
Heerhugowaard (1)
Heeze-Leende (0)
Helmond (1)
Hengelo (3)
Heerlen (3)
Heusden (0)
Hilversum (8)
Hoorn (2)
Kerkrade (2)
Leeuwarden (12)
Leiden (10)
Leidschendam-Voorburg (0)
Maastricht (14)
Nijmegen (14)
Oldambt (2)
Purmerend (2)
Rheden (0)
Roermond (2)
Rotterdam (40)
Schiedam (4)
Stadskanaal (1)
Terneuzen (1)
Tiel (4)
Tilburg (11)
Utrecht (10)
Velsen (2)
Venlo (3)
Venray (2)
Vlaardingen (3)
Waalre (0)
Wageningen (3)
Weert (2)
Woerden (1)
Zaanstad (3)
Zutphen (3)
Zwijndrecht (1)
Zwolle (4)

Totaal: 466 coffeeshops

Het totale aantal coffeeshops in Nederland bedraagt volgens de meest recente cijfers van onderzoeksbureau Intraval 582. De gemeenten die het manifest steunen herbergen samen dus 80,06 procent van het totale aantal coffeeshops in Nederland.

Ontbreekt er een gemeente op de lijst, laat het ons weten via Twitter (@vocnederland) of mail: info@voc-nederland.org

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.