Open brief Doede de Jong aan het CDA: wederzijds respect

‘Het is wel een erg arrogante houding om op de stoel van je God te gaan zitten’, schrijft Nederlands bekendste wietkweker Doede de Jong in een open brief aan het CDA. Aanleiding is het deze week gepresenteerde verkiezingsprogramma van het CDA.

Wederzijds respect

Doede in Den Haag, maart 2012 (© Gonzo media)
Doede in Den Haag, maart 2012 (© Gonzo media)

Ik lees in het verkiezingsprogramma van het CDA dat zij alle coffeeshops willen sluiten, omdat ze daar een door 800.000 Nederlanders gewaardeerd kruid, namelijk wiet, verkopen.

Wiet als concurrent van God? Het heeft er de schijn van, want hoe is het anders te verklaren dat het CDA een plant, een creatie van hun eigen schepper, gaat bestrijden?

Hoe durf je zo’n goddelijk geschenk ‘het groene gif’ te noemen?

Het is wel een erg arrogante houding om op de stoel van je God te gaan zitten.

Een ondermijning van hun eigen geloofsovertuiging!

Bovendien totaal geen respect voor andermans persoonlijke levenssfeer, terwijl ze dat, als christen, wel altijd voor hun eigen hypothetische gebeuren eisen.

Tegelijkertijd verkettert het CDA, op basis van een calvinistisch moreel oordeel, een grote groep vredelievende wiet consumenten.

Moralisme, een manier om mensen klein te houden.

Nu kun je wel een moreel oordeel hebben, maar dat geeft je nog niet het recht om je medemens het consumeren van hennepbloemen te verbieden. Temeer daar zij met hun consumptie niemand tot last zijn en er niemand aan dood gaat.

Ik zou het CDA in ons aller belang willen adviseren; heb uw naaste lief en hef het contraproductieve cannabisverbod op.

Doede J. de Jong

Biologische wietkweker

Comments (3)

 • Bert 23/10/2016 at 8:54 pm Reply

  Jesus zijn recept met cannabis staat in de Bijbel.
  Zalven gebeurde met cannabis olie.
  Godsdienst is een interputatie van het boek, door mensen die niet als Christus het beste met de mensheid voor hebben.
  Maar macht beslissen over vrije mensen, beetje god spelen..
  Bah om onze lieve Heer die dit plantje als redder van de Wereld op Aarde heeft gezet.
  Zo tegen zijn wil in gaan.

 • Jan Dirk 26/10/2016 at 12:09 pm Reply

  De overheid moet eens logisch na gaan denken. Met het gedoogbeleid worden de echte criminelen geholpen om omzet te maken, terwijl de afnemer geen idee heeft wat er allemaal met zijn aankoop is gebeurd. Als regeerder zou ik mij dood schamen! Er wordt een hele markt aan de kant gezet, zodat ze kunnen genieten van het toerisme en het beboeten. Ze moeten het gaan reguleren en taxeren, neem als voorbeeld de staat Colorado waar ze 135 miljoen dollar aan belasting hebben geïnd alleen in het jaar 2015. Ook hebben ze aanzienlijk minder kosten in arrestaties en ontnemen ze de winst van de drug kartels. De industrie in Colorado heeft wel wat opstart problemen omdat het landelijk illegaal is, alles wordt dus contant betaald en worden er geen leningen afgestaan door de banken.
  Zo’n gloednieuwe industrie heeft enorm veel vraag naar nieuwe werknemers en lost dus ook een groot deel van de werkloosheid op. De nationale gezondheid zal toenemen in kwaliteit omdat er in een gereguleerde industrie geen lood en groeiversnellers worden toegevoegd.
  Al met al vind ik dat wiet uit de zwarte markt moet worden gehaald en dat er voorlichtingen gegeven worden voor de mensen die gevoelig zijn en snel van producten afhankelijk worden. Na legalisering zullen mensen cannabis niet de schuld geven voor hun heroïne verslaving omdat dat er dan niet meer een verband ligt tussen de twee.

  Jan Dirk
  Student

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*