Doede de Jong over cannabis reguleren: ‘Het is zooooo simpel’

Doede de Jong, Nederlands bekendste wietkweker en VOC’er van het eerste uur, veegt minister president Mark Rutte en zijn partij de mantel uit in zijn meest recente opinie artikel. “Zijn betuttelende handelswijze in deze is een regelrechte aanfluiting van het liberalisme en staat haaks op het beginselprogramma van de VVD.”

Regulering wietteelt

Doede de Jong, Cannabis Bevrijdingsdag 2016, Antwerpen
Doede de Jong, Cannabis Bevrijdingsdag 2016, Antwerpen

Het wetsvoorstel van D66 om wietteelt te reguleren is een stap in de goede richting. Daarnaast wil zij de thuisteelt streng aanpakken.

Dit werkt contraproductief dus dan schiet je er nog niet veel mee op. De thuisteelt dient tegelijkertijd fatsoenlijk te worden geregeld. De oplossing is, het te regelen als met bier en wijn.

Daar alle drugsproblematiek slechts een marginaal verschijnsel ten opzichte van de alcoholproblematiek is, moet het helemaal niet een probleem zijn om cannabis als bier en wijn te behandelen.

Je mag zoveel brouwen/kweken als je wilt en als je het wil verkopen dan doe je dat middels de Kamer van Koophandel. Het is zooooo simpel.

Bovendien gaat er, in tegenstelling tot drank, niemand aan dood.

Waar het in essentie om gaat is het recht op zelfbeschikking.

‘Mijn lichaam is van mij. De overheid kan daar geen aanspraak op maken. Als je dat niet snapt, zou je je geen ‘echte liberaal’ mogen noemen’ aldus VVD’er Patrick van Schie in verband met het donorcodicil.

Doede thuis in Appelscha (© Gonzo media)
Doede thuis in Appelscha (© Gonzo media)

Staat bij cannabis de wind ineens 180 graden de andere kant op?!

Schrijnend is dan ook het optreden van Mark Rutte, als premier van ‘alle’ Nederlanders’, want in plaats van zich oplossingsgericht te manifesteren blijft hij als een langspeelplaat in de stigmatiseringsgroef hangen, met zijn onbekookte uitspraken over wiet, als zijnde ‘troep’ en ‘rommel’ en zadelt zodoende de samenleving met allerlei ongewenste excessen op.

Zijn ‘mantra’, dat 80% naar het buitenland gaat is puur speculatief. Het is een ’bewust’ gehanteerd vals argument.

Er is namelijk nog nooit een grote partij in het buitenland aangetroffen. De wiet wordt tegenwoordig zelfs ingevoerd.

Het is wel duidelijk dat hij niet wordt gehinderd door gebrek aan kennis.

Hij denkt blijkbaar het calvinistisch getinte morele gelijk in pacht te hebben en op basis daarvan een substantieel deel van de Nederlandse bevolking te kunnen onderdrukken, terwijl nota bene 70% daarvan voor legalisering van wiet is.

Zijn betuttelende handelswijze in deze is een regelrechte aanfluiting van het liberalisme en staat haaks op het beginselprogramma van de VVD.

Beeld: VOC
Beeld: VOC

De VVD jongerenbeweging, de JOVD, is daarentegen wel consequent en is voor legalisering.

Ik zou Mark Rutte willen adviseren zijn beginselprogramma (augustus 2008) eens te bestuderen en te luisteren naar de jongeren (JOVD) in zijn partij.

Wees geen ‘nep liberaal’ maar een tolerante premier voor alle Nederlanders en hef het mensenrechten schendende verbod op.

Doede J. de Jong

Biologische wietkweker

Comment (1)

  • Bernd ebbo Visser 13/06/2020 at 1:19 am Reply

    Allereerst bedankt voor alle offers Doede omwille van de goede zaak. Ja. Vrijheid van zijn. Wie weet nog hoe dat voelt? Wat ik het allerengste vind: iemand die een plantje verbiedt is het gezond verstand volkomen kwijt.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*