VOC voorzitter Derrick Bergman op 22 april voor de rechter om 7 wietplantjes

  • SHARE:
  • Tweet this

April 15th, 2016 | 13:26
Door webmaster

Op vrijdag 22 april wordt bij de rechtbank in Den Bosch ‘de vordering tot onttrekking aan het verkeer’ behandeld van de zeven wietplantjes die de politie vorig jaar in beslag nam in de tuin van VOC voorzitter Derrick Bergman. De behandeling is toegankelijk voor pers en publiek.

Uw belastinggeld aan het werk

Uw belastinggeld aan het werk

Na de politieinval op 1 juni 2015, vernam vernam Bergman maandenlang taal noch teken van de autoriteiten. Nu wordt de ‘de vordering tot onttrekking aan het verkeer’ behandeld door de raadkamer van de rechtbank Den Bosch en wel op vrijdag 22 april vanaf 9.25 uur. Opmerkelijk genoeg sluit de rechtbank de oproep af met -in hoofdletters- de mededeling ‘U BENT NIET VERPLICHT TE VERSCHIJNEN!’.

Dat is Bergman wel van plan: ‘Het blijft een schande dat vier gewapende agenten in kogelvrije vesten je hele huis doorsnuffelen op basis van zogenaamde anonieme tips.’

Derrick in gesprek met de agenten tijdens de inval van 1 juni 2015

Derrick in gesprek met de agenten tijdens de inval van 1 juni 2015

‘Ik heb al meer dan twintig jaar plantjes in mijn tuin en ik kweek uit zaad. Ik gooi dus ongeveer de helft van de planten, de mannetjes, weg. Zelf kweken is de enige manier om gegarandeerd schone, onbewerkte en niet vervuilde wiet te kunnen roken. Juist omdat de overheid weigert de teelt en de aanvoer van coffeeshops fatsoenlijk te regelen, zijn dit soort politieacties onaanvaardbaar en onverteerbaar.’

De stichting VOC roept iedereen op naar Den Bosch te komen op 22 april om deze zaak bij te wonen.
Gerechtsgebouw Den Bosch, Leeghwaterlaan 8, 5223 BA, Den Bosch.  Vrijdag 22 april, vanaf 9.25 uur

Bron: Eindhovens Dagblad, 5 juni 2015

Bron: Eindhovens Dagblad, 5 juni 2015

 

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.