Will and the People headliner op 8e Cannabis Bevrijdingsdag

De Britse band Will and the People sluit dit jaar Cannabis Bevrijdingsdag af, het grootste cannabis en hennep evenement van Nederland, in het Flevopark in Amsterdam. 

flyer_NL_CBD2016_front_small
www.cannabis-bevrijdingsdag.nl

Cannabis Bevrijdingsdag is een gratis toegankelijk protestival, dat sinds 2009 wordt georganiseerd door de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC). Naast het podiumprogramma met artiesten, sprekers en Dj’s uit binnen- en buitenland is er een grote Hennepmarkt, een Cannabis Filmfestival in de grootste ger (Mongolische nomadentent) van Europa, een reggae en dub area met sound systems, een Vape Lounge en een bijzonder aanbod kleine cateraars. Tweede Kamerlid Vera Bergkamp (D66) noemde Cannabis Bevrijdingsdag ‘het meest relaxte festival waar ik ooit geweest ben’.

Will and the People scoorde dé zomerhit van 2012 met hun aanstekelijke debuutsingle ‘A lion in the morning sun’ en speelde een jaar later het hoofdpodium van Pinkpop plat. De vier Britten staan bekend als echte cannabisliefhebbers. ‘Een joint is voor ons vergelijkbaar met het drinken van een kop thee’, aldus zanger Will Rendle, ‘het is onderdeel van onze levensstijl.’ Uit Antwerpen komen De Rupelsoldaten, die dancehall beats mixen met sappig Vlaamse raps. Er is een Armand Tribute om de vorig jaar overleden protestzanger te herdenken en optredens van Van Piekeren, Dramali en Iris Penning.

www.cannabis-bevrijdingsdag.nl
www.cannabis-bevrijdingsdag.nl

De Hennepmarkt bestaat uit ruim vijftig kramen waar cannabis- en hennepgerelateerde bedrijven en organisaties zich presenteren en hun -legale- producten verkopen. Sinds het vertrek van de High Times Cannabis Cup uit Nederland is Cannabis Bevrijdingsdag het enige evenement waar de plant centraal staat. Bezoekers kunnen kennis maken met de nieuwste innovaties, van vaporizers en hennepplastic tot allerlei producten met cbd (cannabidiol), het niet psychoactieve, medicinaal werkzame ‘zusje’ van thc. In de filmtent worden documentaires en films vertoond en vinden twee debatten plaats.

Joep Oomen, Cannabis Bevrijdingsdag 2011 (© Gonzo media)
Joep Oomen, Cannabis Bevrijdingsdag 2011 (© Gonzo media)

De op 18 maart plotseling overleden Joep Oomen, één van de oprichters van het VOC, zou dit jaar spreken op Cannabis Bevrijdingsdag. Samen met Trekt Uw Plant, de eerste Cannabis Social Club van België, staan we stil bij Joep’s dood en betekenis voor de internationale drug reform beweging. Bevestigde sprekers dit jaar: Frans van Laarhoven, broer van de in Thailand gedetineerde grondlegger van The Grass Company coffeeshops Johan van Laarhoven, Has Cornelissen, boegbeeld van de stichting Legalize! en de Haarlemse coffeeshop-pionier en cannabis activist Nol van Schaik.

Landelijke coffeeshopbond PCN reikt opnieuw de Koos Zwart Award uit aan een persoon die een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de normalisering van cannabis. En uiteraard staan we stil bij veertig jaar gedoogbeleid, o.a. met een groot videoscherm, muziek en een heel speciale gast.

Cannabis Bevrijdingsdag, 8e editie
Zondag 12 juni, 14-22u, Flevopark, Amsterdam
Gratis toegang, info: www.cannabis-bevrijdingsdag.nl
Facebook: facebook.com/cbd2015

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*