Coffeeshops en blowers: kom in actie voor Johan van Laarhoven!

Sinds deze week zijn er fysieke handtekeningenlijsten beschikbaar van de campagne Justice for Johan. Doel is om in zoveel mogelijk coffeeshops in Nederland handtekeningen verzamelen voor de petitie ‘Johan van Laarhoven moet een eerlijk proces krijgen op Nederlandse bodem‘.

Tweet van Justice for Johan met een recente foto van Johan van Laarhoven
Tweet van Justice for Johan met een recente foto van Johan van Laarhoven

Johan, oprichter van The Grass Company coffeeshops in Tilburg en Den Bosch, is in Thailand veroordeeld tot 103 jaar cel, nadat het Nederlandse Openbaar Ministerie de Thaise autoriteiten had gevraagd actie te ondernemen. In ons land is Johan nooit veroordeeld, in Thailand heeft hij volgens het vonnis nooit iets fout gedaan. Het feit dat de verantwoordelijke officier van justitie, Lucas van Delft, overspannen thuis zit nadat uit was gekomen dat hij een doodsbedreiging aan zijn adres zelf had verzonnen, maakt deze toch al tragische zaak nog triester.

Als je de petitie nog niet hebt getekend, doe dat dan nu en klik hier. En vraag in je coffeeshop naar de handtekeningenlijsten. Alle informatie is op de website www.justiceforjohan.nl terug te vinden. Coffeeshops die meedoen en volle handtekeningenlijsten terug sturen ontvangen gratis grinders, tipjes en aanstekers van Justice for Johan om weg te geven aan klanten.

Waarom deze actie?
Johan van Laarhoven en zijn vrouw Tukta zijn -door toedoen van het Nederlandse OM en het falende Nederlandse gedoogbeleid- in Thailand onterecht veroordeeld tot 103 jaar celstraf voor Johan en 18 jaar voor Tukta. Diezelfde Nederlandse overheid trekt haar handen nu van de zaak af. Tijd voor actie!

De handtekeningenlijsten van Justice for Johan
De handtekeningenlijsten van Justice for Johan

Waarom zijn Johan en Tukta veroordeeld?
Johan is de oprichter en voormalig eigenaar van coffeeshopketen The Grass Company. Na verkoop van deze coffeeshops emigreerde Johan naar Thailand. Daar investeerde hij een deel van zijn verdiende geld in onroerend goed. Geld waarover hij in Nederland belasting betaalde.

Op aansporen van de Nederlandse overheid is Thailand echter een onderzoek naar Johan gestart. Hoewel de Thaise rechter oordeelde dat Johan in hun land niets heeft misdaan, kent Thailand geen gedoogbeleid. In de Thaise visie is het door Johan –onder Nederlandse regels legaal- verdiende en in Thailand geïnvesteerde geld onrechtmatig verkregen. Het resultaat; een onterechte veroordeling voor het witwassen van geld. Met dank aan de hypocrisie en onduidelijkheid van het Nederlandse gedoogbeleid.

Laat je horen!
In Nederland zijn casino-, coffeeshop- of abortuskliniekmedewerkers legale of gedoogde beroepen maar veel landen denken daar anders over. Zijn deze mensen binnenkort ook vogelvrij in het buitenland? Het is tijd om een statement te maken. Zet hier je handtekening. Zorg ervoor dat de Nederlandse overheid opkomt voor haar burgers en beleid. Met jullie steun halen wij Johan en zijn vrouw naar Nederland voor een eerlijk proces!

Klik op het logo hieronder om naar de handtekeningenactie te gaan

JusticeForJohan2_klein_2016

 

Comment (1)

  • Anders Strawz 15/04/2016 at 11:17 am Reply

    De hypocriete overheid, die doen pas smerige zaakjes!

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*