VOC met versterkt bestuur het nieuwe jaar in

De stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod gaat met een versterkt bestuur 2016 in, het jaar waarin het gedoogbeleid veertig jaar bestaat.

VOC_kaart_01_kleinPer januari 2016 bestaat het bestuur van de stichting VOC uit:

Derrick Bergman, voorzitter en woordvoerder
Mauro Picavet: secretaris
Thijs Jansen: penningmeester
Freek Polak: medische portefeuille, VOC lobbywerkgroep
Myranda Bruin: ervaringsdeskundige, VOC lobbywerkgroep
Henk Poncin: netwerk, ere-voorzitter

Als vanouds zal Joep Oomen de maandelijkse VOC vergaderingen voorzitten. In 2016 is het veertig jaar geleden dat er in de Opiumwet een onderscheid werd gemaakt tussen soft- en harddrugs. Het VOC ontwikkelt een reizende tentoonstelling over 40 jaar gedoogbeleid, die op ons jaarlijkse gratis protestival Cannabis Bevrijdingsdag voor het eerst te zien zal zijn. Noteer de datum alvast: zondag 12 juni 2016, opnieuw in het Flevopark in Amsterdam.

Beeld: VOC
Beeld: VOC

De VOC lobbywerkgroep blijft ook in 2016 op lokaal en nationaal niveau lobbyen voor beter cannabisbeleid, fatsoenlijke regulering van de achterdeur van de coffeeshop en het recht op thuisteelt voor persoonlijk gebruik. Bij landelijke verkiezingen organiseren we een vierde editie van het Cannabis Tribunaal in Den Haag.

We gaan, onder bezielende leiding van Doede de Jong, nieuwe filmpjes maken voor de campagne Cannabis? Aangenaam! en we blijven meewerken aan de campagne Justice for Johan, ten behoeve van een eerlijk proces in Nederland voor de Tilburgse coffeeshoppionier Johan van Laarhoven.

Op de valreep van een in veel opzichten rampzalig jaar twee positieve nieuwtjes. Cannabis Bevrijdingsdag werd door de Amerikaanse website Bizaabo.com verkozen tot een van ‘25 Cannabis Events That Are Shaping A New Industry‘. En in een overzicht van het droevigste wietnieuws van 2015 noemde VICE het VOC ‘de belangrijkste activistische organisatie voor regulering van cannabis in Nederland’.VOC nieuwjaarskaart2016_SMALL

Het VOC is een onafhankelijke, niet-commerciële stichting, die geen subsidies ontvangt van overheden of contributie van leden. Daarom is de steun van donateurs onmisbaar. Doneren kan al vanaf vijf euro, desgewenst anoniem en zonder creditcard, via Geef.nl: klik hier

Nog beter, want zonder commissie, is direct overmaken:
Stichting VOC, Eindhoven
IBAN: NL29 ABNA 0429 817 126
BIC: ABNANL2A

Wil u een donatie factuur ontvangen? Mail dan even naar info@voc-nederland.org

Alvast hartelijk bedankt voor uw steun en een groen en gelukkig 2016 gewenst!

 

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*