HomeGrown Cup: intieme eerste editie in Eindhoven

De eerste editie van de HomeGrown Cup vond afgelopen zaterdag 19 december plaats op een geheime locatie in Eindhoven. Het werd een onvergetelijke avond, in een intieme setting, met cannabis en concentraten van uitstekende kwaliteit. 

© Gonzo media
© Gonzo media

De directe aanleiding om de HomeGrown Cup te organiseren was het einde van de High Times Cannabis Cup in Amsterdam, na 27 edities. In oktober kreeg een aantal mensen een mailtje van de organisatie. ‘Al sinds duizenden jaren worden er oogstfeesten georganiseerd. Deze traditie willen we voortzetten. Vandaar: de HomeGrown Cup.’

Een cannabis cup dus, maar eentje met een specifieke focus: ‘De HomeGrown Cup is door, voor en met thuistuinders met groene vingers. Met de HomeGrown Cup leggen we de nadruk op de voordelen van teelt voor eigen gebruik en delen met vrienden; recreatief, medisch en therapeutisch.’

© Gonzo media
© Gonzo media

‘Voor deze eerste editie werken we uitsluitend op uitnodiging met een klein, vast aantal, een besloten groep deelnemers welbekend uit de cannabiscultuur.’ Naar buiten toe was en is de informatievoorziening spaarzaam. Op de Facebook en Twitter accounts is de omschrijving van het evenement beperkt tot één zin, zonder het woord cannabis: ‘The HomeGrown Cup leans on an old tradtion of celebrating the annual agriculture harvests at the end of the season.

020_Homegrown_Cup_2015_foto_db_2277
© Gonzo media

De deelnemers kregen de locatie op het laatste moment door; discretie is noodzakelijk in deze barre tijden, de nadagen van het zinloze cannabisverbod.

Eenmaal ter plaatse keken de deelnemers en de VIP’s hun ogen uit. De grote steenoven, de gezellige mini-bar en de onnavolgbare aankleding maakten grote indruk. Alle deelnemers kregen een judges pass die meteen als scorekaart diende. Minimaal vier samples, in drie categorieën: buitenwiet, binnenwiet en concentraten/hasj.

Het combineren van de laatste twee producten in één categorie leidde tot gefronste wenkbrauwen bij sommigen: dabs en traditonele hasj samen beoordelen is appels en peren vergelijken, meenden zij.

© Gonzo media
© Gonzo media

Daarmee is dan ook meteen de enige kritische noot van de hele avond gekraakt. De organisatie slaagde erin alles tegelijk zeer ontspannen en zeer effectief te laten verlopen. Tijdens het wachten op de eerste samples kon iedereen zijn eigen pizza samenstellen; een doorslaand succes. Ook veel gehoord: de muziek is beter dan bij welke andere cannabis cup ook.

En alsof Krishna zich er zelf mee bemoeid had bleef de temperatuur tot ver na middernacht aangenaam, alsof het april was in plaats van december. Een uitstekende ambiance kortom, zeer geschikt om de verzamelde vruchten van de noeste thuiskwekersarbeid te testen.

De bekende mini-microscoopjes van het VOC kwamen goed van pas bij het jureren, net als de dab rigs en vaporizers van de sponsors van de HomeGrown Cup. De samples moesten worden gescoord tussen 1 en 10 (alleen hele cijfers) op vier criteria Look, Smell, Taste en Effect.

In alle drie de categorieën kwamen prachtige samples voorbij. Een fijn bandje speelde, onder andere Venus in Furs van de Velvet Underground, de koffie bleef vers, de bardames vrolijk en iedereen genoot met volle teugen van onze cannabiscultuur.

Winnaar in de categorie buitenwiet: Cannabis Social Club Tree of Life (© Gonzo media)
Winnaar in de categorie buitenwiet: Cannabis Social Club Tree of Life (© Gonzo media)

Al brainstormend kwam ik met Thijs Roes op het idee de aloude VOC slogan ‘Save Our Cannabis Culture’ aan te passen naar ‘GROW Our Cannabis Culture’. Positiever, niet defensief en meer toekomstgericht. Puntje voor de eerste VOC vergadering van het nieuwe jaar, op 5 januari, in Zwolle.

Iets na elven waren de stemmen geteld en konden Mauro en Rens de winnaars van de HomeGrown Cup 2015 bekend maken:

Buitenwiet / Outdoor:
Cannabis Social Club Tree Of Life Amsterdam met Shaman van Dutch Passion

De winnaars in de binnenwiet categorie © Gonzo media
De winnaars in de binnenwiet categorie © Gonzo media

Binnenwiet / Indoor:
Coffeeshop Toermalijn met Nicole van Marimberos Collective

Concentraten & hasj / Concentrates:
Ambrosia Extracts met Lemon Cookie Dough (Lemon Bubble x Hypro) BHO Nug Run

Hulde aan de organisatie, hulde aan The Stoned Society en stichting Sativa, hulde aan Geert en hulde aan de sponsors Sensi Seeds, Pollinator, Grace Glass en Vaposhop. We zijn er volgend jaar graag weer bij!

002_Homegrown_Cup_2015_foto_db_1993
© Gonzo media

 

© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media
© Gonzo media

Comment (1)

  • Lapwing 23/12/2015 at 10:02 am Reply

    Het was een mooie avond 🙂 Bedankt iedereen!

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*