Amsterdamse fotograaf legt cannabis oogst Humboldt County Californië vast

De Amsterdamse fotograaf Steef Fleur reisde naar Noord Californië om de cannabis oogst in Humboldt County vast te leggen. Een maand lang fotografeerde en leefde zij tussen wietboeren en seizoensarbeiders. Het boek dat zij met journalist Martin van de Velde maakte, ‘Humboldt, Green Gold, U.S.A.‘, wordt op 15 oktober gepresenteerd in Radion Amsterdam, waar een gelijknamige tentoonstelling van start gaat.

© Green Gold Photograpy
© Green Gold Photograpy

De foto’s vertellen het verhaal van een onafhankelijke groep mensen die vast hebben gehouden aan een levensstijl die verder verdwenen is. Terwijl industrialisatie en mechanisatie er in de rest van Noord-Amerika voor gezorgd hebben dat de kleine onafhankelijk boer uit de samenleving verdween, hield deze groep die levenswijze in stand. De cannabis die zij telen rond plaatsen als Garberville, Redway en Benbow wordt in Amerika van kust tot kust gerookt.

Steef Fleur (Amsterdam, 1984) heeft een achtergrond in stedenbouwkunde. In 2012 besloot zij echter haar hart te volgen en fotografe te worden. Steef voelt zich aangetrokken tot de tegenstellingen die bestaan in de samenleving en probeert die met uiteenlopende series vast te leggen.

© Steef Fleur
© Steef Fleur

Martin van de Velde (Haarlem, 1977) is een journalist met een buitengewone interesse in subculturen. Hij schrijft sinds 2000 voor verschillende dagbladen, websites en tijdschriften over elektronische dansmuziek en de cultuur die daarom heen hoort.

Programma opening expositie en boekpresentatie Humboldt Green Gold U.S.A:

Donderdag 15 oktober
Radion | Louwesweg 1| Amsterdam
Inloop: 17:00 uur
Welkom en korte toelichting door de makers 17:30 uur

Het boek en prints van de beste foto’s zijn te bestellen op de website www.greengoldphotography.com

Op 15 oktober is het boek voor €14,95 te koop bij Radion. Meer informatie over de presentatie en de tentoonstelling: klik hier

© Steef Fleur
© Steef Fleur
© Steef Fleur
© Steef Fleur

Comment (1)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*