Bestel of download nieuw VOC bidbook ‘Reguleren? Yes we can..!’

Het nieuwe VOC bidbook is nu gratis als pdf te downloaden. Gedrukte exemplaren zijn, zolang de voorraad strekt, te bestellen voor €7,50 per stuk. Het bidbook is verstuurd aan ruim honderd Eerste en Tweede Kamerleden, lokale bestuurders, wetenschappers en journalisten.

© VOC, september 2015
© VOC, september 2015

Sinds 2010 heeft de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) een serie zogenaamde bidbooks uitgebracht om objectieve, verifieerbare informatie over cannabis te verschaffen aan decison makers in de politiek en de journalistiek.

Obama
Na de Amsterdamse burgemeesters Job Cohen (2010) en Eberhard van der Laan (2012) en de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel (2014) siert Barack Obama het omslag van het vierde VOC bidbook. Onder zijn foto staan twee historische uitspraken die de 44e president van de Verenigde Staten over legalisering van cannabis heeft gedaan:

‘It’s important for cannabis legalization to go forward because it’s important for society not to have a situation in which a large portion of people have at one time or another broken the law and only a select few get punished.’

‘We should follow the science as opposed to ideology on this issue’

In zeven hoofdstukken komen de belangrijkste internationale en nationale ontwikkelingen op het gebied van cannabis aan de orde.

RIVM Ranking van drugs in het nieuwe VOC bidbook: klik voor grote versie
RIVM Ranking van drugs in het nieuwe VOC bidbook: klik voor grote versie

Alle informatie is voorzien van noten, inclusief links naar de originele bronnen. De 34 pagina’s zijn voorzien van foto’s, infographics en andere illustraties. Zoals in elk bidbook is de RIVM Ranking van drugs naar schadelijkheid opgenomen, met alcohol en tabak op de derde en vierde plaats en cannabis op plaats elf. Ook handig: een actuele lijst met alle 59 gemeenten die het Joint Regulation manifest voor regulering hebben ondertekend.

Bestellen
Wil je een of meer gedrukte exemplaren van het nieuwe VOC bidbook bestellen? Stuur dan een mailtje naar info@voc-nederland.org. De bidbooks kosten €7,50 per stuk, exclusief verzendkosten. De verzendkosten bedragen €3,50 per stuk. Vanaf vijf exemplaren nemen wij de verzendkosten voor onze rekening.

PDF ‘Reguleren? Yes we can..!‘: klik hier

Alle VOC publicaties: klik hier

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*