Grootste wietblad ter wereld op 7e Cannabis Bevrijdingsdag

AMSTERDAM – Rond vier uur zaterdagmiddag is in Amsterdam ‘s werelds grootste wietblad opgehangen aan de informatietoren van Cannabis Bevrijdingsdag. Het jaarlijkse gratis evenement van de stichting VOC (Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod) vindt morgen voor de zevende keer plaats, in het Flevopark.

Mega wietblad Cannabis Bevrijdingsdag 2015 02
‘s Werelds grootste wietblad (© Gonzo Media)

 

Vanuit heel Nederland en ook van over de landsgrenzen komen cannabisgenieters morgen naar Amsterdam voor het enige cannabis en hennep festival dat ons land nog telt, na het vertrek van de High Times Cannabis Cup. Op Cannabis Bevrijdingsdag treden (inter)nationale artiesten en sprekers op en kunnen bezoekers kennis maken met alle aspecten van de cannabisplant. Van hennep pizza’s tot vaporizers, van cannabiszaden tot de tradionele kramen van het Cannabis College en het Hashmuseum.

Belangrijkste doel van Cannabis Bevrijdingsdag is het vieren van de internationale cannabiscultuur. Met dit ‘protestival’ pleit het VOC voor legalisering van cannabis en brede toepassing van hennep als duurzame grondstof. Tegelijk is het evenement een aanklacht tegen de redeloze en contraproductieve Hollandse Hennepoorlog.

VOC woordvoerder Derrick Bergman: “We hopen dat deze zevende Cannabis Bevrijdingsdag de grootste manifestatie voor legalisering wordt; die ooit in Nederland is gehouden. Colorado en Washington legaliseerden in 2012, Uruguay in 2013. Onze regering blijft echter kiezen voor criminalisering in plaats van regulering. Afgelopen week nog bleek dat 70% van de Nederlanders cannabis wil reguleren. Maar dit kabinet blijft volharden in een falliet repressief beleid.”

Het gratis programmaboekje bevat uitgebreide informatie over alle sprekers, bands, films en speciale acties, zoals genummerde VOC aandelen en Cannabis Bevrijdingsdag hennep T-shirts. Uniek is het optreden van James Burton, oprichter van de stichting Institiute of Medical Marijuana (SIMM). Na tien jaar stilzwijgen, vertelt hij zondag zijn ongelofelijke verhaal.

Een nieuw onderdeel is de feestelijke aankomst van de Medical Cannabis Bike Tour, rond drie uur. Met deze internationale fietstocht wordt geld ingezameld voor onderzoek naar cannabis bij bestrijding van kanker. ‘s Werelds grootste wietblad (3.5 bij 3.2 meter, 120 kilo) is gemonteerd aan de informatietoren midden op de festivalweide.

Cannabis Bevrijdingsdag 2015, zondag 14 juni, 14-22 uur, Flevopark (Valentijnkade) Amsterdam. Gratis toegang. www.cannabis-bevrijdingsdag.nl

Kom naar het Flevopark, toegang gratis! (© Gonzo Media)
Kom naar het Flevopark, toegang gratis! (© Gonzo Media)

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*