Volledig programma Cannabis Bevrijdingsdag 14 juni 2015

Nog drie nachtjes slapen en dan vieren we voor de zevende keer Cannabis Bevrijdingsdag. Om 14.00 uur gaat zondag het grootste cannabis en hennep evenement van Nederland van start. Op deze pagina de volledige programmering, inclusief de laatste wijzigingen.

CBD2015_NL_A4-HL-websize
A splendid time is guaranteed for all…

Het programma van de zevende Cannabis Bevrijdingsdag is aantrekkelijker en internationaler dan ooit, van de artiesten en sprekers tot de grootste Hennepmarkt ooit en twee debatten in de filmtent met internationale sprekers.

Helaas hebben sprekers Marc en Jodie Emery op het laatste moment af moeten zeggen, vanwege problemen met hun winkels in Canada. In Marc’s plaats spreekt nu Steffen Geyer, de man achter de Hanfparade in Berlijn. Jodie’s plek wordt ingenomen door Luc Krol, oprichter van Paradise Seeds en organisator van de Medical Cannabis Bike Tour, die dit jaar op Cannabis Bevrijdingsdag finisht.

Nog meer redenen om (weer) te komen: de uitgebreide catering, de feestelijke uitreiking van de Highlife Cannabis Cup en de Koos Zwart Award, de irie sounds van Covenant Sound System, met dit jaar een eigen reggae & dub area. Nog meer nieuws: hoofdsponsor Dutch Passion bouwt een Lounge op het veld, waar je in stijl kunt genieten van alles wat er op Cannabis Bevrijdingsdag te zien, te horen, te ruiken en te proeven is.

Help mee de plant te bevrijden en kom naar Amsterdam!
Help mee de plant te bevrijden en kom naar Amsterdam!

Voor de jongste bezoekers is er het traditionele springkussen en voor genodigden, VOC donateurs en andere VIP’s is opnieuw een VIP Lounge achter het podium. Meer informatie over de artiesten, sprekers, films en debatten vind je onder de line up. Zoals elk jaar is Cannabis Bevrijdingsdag gratis toegankelijk. Flevopark, ingang Valentijnkade, Amsterdam.

Line-up hoofdpodium en DJ stage

14.00-14.05: Opening
14.05-14.50: ISABELLE AMÉ
14.50-15.35: Spreker: Annie Machon (UK) / Dj dr Tompson (UK)
15.35-15.40: Spreker: Luc Krol (Medical Cannabis Bike Tour)
15.40-16.25: KNIGHT SUSAN
16.25-16.30: Spreker: Doede de Jong
16.30-17.20: Highlife Cannabis Cup I / Dj dr Tompson (UK)
17.20-17.35: Highlife Cannabis Cup II
17.35-18.20: RUPELSOLDATEN (B)
18.20-18.25: Spreker: Derrick Bergman
18.25-19.10: Uitreiking Koos Zwart Award / Dj Skunkstar (AU)
19.10-19.55: EINSTEIN BARBIE
19.55-20.40: Dj Skunkstar (AU)
20.40-20.45: Spreker: Steffen Geyer (GER)
20.45-22.00: NATTY (UK)

Programma Cannabis Film Festival

FILM-Mr-Nice-UK-Poster
Mr Nice

14.05-16.06 | MR NICE | Regie: Bernard Rosse, UK/Spain, 2010

16.10-16.55 | CANNABIS COMEDY SPECIAL | Diverse regisseurs en jaren. 45 min.

17.00-18.00 | DEBAT 1: MEDICINALE CANNABIS, HET NEDERLANDSE MODEL
Panel: James Burton (Stichting Institute of Medical Marijuana), Freek Polak (VOC, stichting Drugsbeleid), vertegenwoordiger stichting PGMCG. Voertaal: Engels, 60 min.

18.05-18.36: CANNABIS NEWS NETWORK | Regie: Steve Kompier, NL, 2014-2015, 31 min.

18.45-19.45: DEBAT 2: KANSEN EN RISICO’S VAN LEGALISERING
Panel: Annie Machon (LEAP Europe), Michel Degens (Mambo Social Club België), Steffen Geyer (Hanfparade, Duitsland), Kenzi Riboulet (Chanvres & Libertés, Frankrijk). Voertaal Engels, 60 min.

19.55-22.00 | THE CULTURE HIGH | Regie: Brett Harvey, USA, 2014, 120 min.

ARTIESTEN

Isabelle Amé
Isabelle Amé

Isabelle Amé
Ze omschrijft haar muziek als ‘folkpop geïnspireerd door country en piraten’. Haar debuut single ‘It’s OK’ verscheen toen ze nog studeerde aan de Tilburgse Rockacademie en werd meteen opgepikt door Giel Beelen. Ontwapenend, vrolijk en zomers. Fun fact: Isabelle werkt in één van de coffeeshops van The Grass Company in Tilburg.

Knight Susan
Deze tienkoppige, frisse en vrolijke band uit Groningen verblijdt sinds begin 2012 festivals en feesten met opzwepende ska, gekruid met reggae, funk en Zuid Amerikaanse klanken. Zelfs bij notoire niet-dansers krijgt Knight Susan de voetjes van het gras!

De Rupelsoldaten
De Rupelsoldaten

De Rupelsoldaten (België)
In 2005 worden de Rupelsoldaten opgeroepen voor een hoger doel; het volk bevrijden van crisis en onderdrukking. Hun wapens: vette dancehall ritmes, kritische lyrics en genoeg humor om de moraal van de troepen hoog te houden. De strijd gaat gepaard met een hevig feest en zo werden al vele steden en gehuchten op spectaculaire wijze bevrijd. Vandaag is Amsterdam aan de beurt…

Einstein Barbie
Einstein Barbie werd in 2007 opgericht in Amsterdam door dichteres en zangeres Stella Bergsma en musicus Steven de Munnik. De band mengt pop, rock, hiphop en soul tot een hallucinogene, unbeschreiblich weibliche cocktail. Einstein Barbie maakte veel indruk op Cannabis Bevrijdingsdag 2011, in het Westerpark. Een reprise om niet te missen…

Natty
Natty

Natty (Verenigd Koninkrijk)
Natty werd in 1983 als Alexander Akiloe Philip Modiano geboren in San Francisco, maar groeide op in Londen. Met een Zuid Afrikaanse moeder en een Brits-Italiaanse vader is zijn brede muzikale oriëntatie genetisch bepaald. In 2008 verscheen zijn debuut cd ‘Man Like I’, een heerlijke mix van reggae, folk en soul. In 2011 toerde hij door de VS als voorprogramma van Ziggy Marley. Vandaag verwelkomen we Natty in het Flevopark, als afsluiter van de zevende Cannabis Bevrijdingsdag.

DJ’s

DJ Skunkstar (Oostenrijk)
Onze resident Dj werkt overdag in een headshop in Linz en draait ‘s nachts de sterren van de hemel. Strictly vinyl, met drum & bass, jungle en dub als basis.

Dj Dr Tompson (Verenigd Koninkrijk)
Vaste bezoekers zullen Dr Thompson herkennen als zanger van Dirty Soul Rockers, de Londense band die in 2013 op Cannabis Bevrijdingsdag stond. Vandaag draait hij twee bijzondere sets, met een hoofdrol voor onze favoriete plant.

Annie Machon
Annie Machon

Covenant Sound System (Nederland)
Back by dope demand: vorig jaar viel Covenant Sound System uit Den Bosch zeer in de smaak. Op deze zevende Cannabis Bevrijdingsdag hebben ze hun eigen reggae & dub area, aan de noordkant van de vijver. Non stop irie vibes guaranteed.

SPREKERS

Annie Machon (Verenigd Koninkrijk)
Het levensverhaal van Annie Machon leest als een thriller. Ze werkte als geheim agente bij de Britse geheime dienst MI5, maar verliet de dienst met haar toenmalige partner om als klokkenluiders criminele activiteiten binnen de geheime diensten aan de kaak te stellen. In 2005 verscheen haar eerste boek ‘Spies, Lies and Whistleblowers’. Sinds maart 2012 is ze Europees voorzitter van LEAP, Law Enforcement Against Prohibition.

Medical-Cannabis-Bike-Tour-logo-02
Aankomst omstreeks 15.00 uur!

Luc Krol (Nederland)
Naast oprichter van Paradise Seeds is Luc Krol ook de bedenker en organisator van de Medical Cannabis Bike Tour. Met deze internationale fietstocht wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar cannabis bij bestrijding van kanker. Afgelopen week heeft Luc met zo’n negentig deelnemers 420 (!) kilometer gefietst om vandaag op Cannabis Bevrijdingsdag te finishen. Luc zal vertellen over de Tour en het onderzoek dat er mee wordt betaald.

Doede de Jong (Friesland)
‘De bekendste wietkweker van Nederland’ behoeft eigenlijk geen introductie. Vanuit Appelscha voert Doede al ruim drie decennia strijd voor gezond verstand en legalisering van cannabis. Nog steeds hangt hem een absurde ontnemingsvordering van ruim twee ton (!) boven het hoofd. Op 26 augustus dient zijn hoger beroep, samen met dat van ‘model-kwekers’ John en Ines uit Bierum.

Derrick Bergman
Derrick Bergman

Derrick Bergman (Nederland)
Oorspronkelijk zou Ed Rosenthal mee fietsen in de Medical Cannabis Bike Tour en spreken op het hoofdpodium. Helaas lukt het Ed dit jaar niet om erbij te zijn. In zijn plaats zal Derrick Bergman, VOC woordvoerder en coördinator van Cannabis Bevrijdingsdag, aandacht vragen voor het lot van Johan van Laarhoven, oprichter van The Grass Company. Johan zit al sinds juli 2014 onder erbarmelijke omstandigheden vast in de Bangkok Remand Prison in Thailand.

Steffen Geyer (Duitsland)
Herkenbaar aan zijn felrode dreadlocks zet Steffen Geyer, @UsualRedAnt op Twitter, zich al sinds 1998 in voor een beter drugsbeleid. Hij was jarenlang actief voor het Deutsche Hanfverband en is nog steeds een van de spilfiguren achter de jaarlijkse Hanfparade in Berlijn. Geyer: ‘Legalisering is de zelfbevrijding van de mens uit de niet erkende slavernij van de verbodsideologie.’

CANNABIS FILM FESTIVAL

CBD-cannabis-filmfestival-gedraaid
.

Alle films worden vertoond in de Zevenster, de grootste mobiel Ger van Europa. Bij de twee debatten met (inter)nationale deskundigen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de discussie. Wacht wel tot je het woord en de microfoon hebt. De voertaal is Engels, de toegang gratis.

14.05 – 16.06: | Mr Nice
Vermakelijke biopic over het ongelofelijke leven van Howard Marks, alias Mr Nice, een van de grootste hasjsmokkelaars uit de moderne geschiedenis, gebaseerd op zijn gelijknamige autobiografie uit 1997. Op het hoogtepunt van zijn activiteiten, midden jaren tachtig gebruikte Marks 43 aliassen, 98 telefoonlijnen en 25 bedrijfjes om zijn geweldloze hasj-imperium te runnen.
Regie: Bernard Rose, Groot-Britannië/Spanje, 2010, 121 minuten

16.10 – 16:55: | Cannabis Comedy Special
Compilatie met de sterkste grappen van stand up comedians over cannabis en bijzondere animatie fragmenten. Tussendoor korte video’s van de Cannabis? Aangenaam! campagne.
Diverse regisseurs, landen en jaren, 45 minuten

17.00 – 18.00: | Debat 1 – Medicinale cannabis: het Nederlandse model
De moderne Nederlandse geschiedenis van medicinale cannabis begint feitelijk met de aankomst van James Burton in 1989. Deze Amerikaanse veteraan en glaucoom patiënt richtte in 1993 de Stichting Institute of Medical Marijuana (SIMM) op. Hij werd de eerste legale teler maar zijn ontheffing werd ingetrokken, waardoor Bedrocan monopolist werd. Dit debat gaat over de ontwikkeling van het Nederlandse medicinale model en de problemen van de huidige situatie.
Panel: James Burton (Stichting Institute of Medical Marijuana), Freek Polak (VOC, stichting Drugsbeleid), vertegenwoordiger stichting PGMCG. Moderator: Has Cornelissen (stichting Legalize!). Voertaal: Engels, 60 min.

Michel_Degens_op_werkbezoek_bij_Bedrocan_20112013_0363
Michel Degens, voorzitter Mambo Social Club, Hasselt

18.05 – 18.36 | Compilatie Cannabis News Network
Sinds zijn onthullende documentaire De Achterdeur (2012) is journalist en documentairemaker Steven Kompier blijven berichten over cannabis en de oorlog tegen drugs. Voor Cannabis Bevrijdingsdag maakte hij een compilatie van zijn allerbeste Cannabis News Network items van het afgelopen jaar.
Regie: Steven Kompier, Nederland, 2015, 31 minuten

18.45 – 19.45 | Debat 2: De Groene Revolutie: kansen en risico’s van legalisering
Gezien de spectaculaire ontwikkelingen in de VS, Spanje, Uruguay en andere landen die afscheid hebben genomen van het cannabisverbod, is het een kwestie van tijd voordat we ook hier gaan legaliseren of op zijn minst reguleren. Het einde van het cannabisverbod biedt natuurlijk kansen, maar ook risico’s. Krijgen we straks genetisch gemarkeerde, door de staat gecontroleerde cannabis met een maximum van één of meer werkzame stoffen? Of krijgt de commercie vrij spel, terwijl de thuisteler nog steeds wordt opgejaagd?
Panel: Annie Machon (LEAP Europe), Michel Degens (Mambo Social Club België), Steffen Geyer (Hanfparade, Duitsland), Kenzi Riboulet (Chanvres & Libertés, Frankrijk). Moderator: Has Cornelissen (stichting Legalize!). Voertaal Engels, 60 min.

19.55 – 22.00 | The Culture High
Opvolger van de veelgeprezen documentaire The Union, waarin een groot aantal deskundigen en beroemdheden pleiten voor een einde aan de zinloze oorlog tegen cannabis. ‘Serious minded stoner cinema’, aldus Variety. Met o.a. Richard Branson, Snoop Dogg, Joe Rogan, Wiz Khalifa, Ronald Reagan, Ben Dronkers en Arjen Roskam.
Regie: Brett Harvey, Verenigde Staten, 2014, 120 minuten

CANNABIS BEVRIJDINGSDAG 2015
Zondag 14 juni | Flevopark (Valentijnkade) | Amsterdam | 14 – 22u | GRATIS

Plattegrond_CBD2015_NL copy

 

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*