VOC kantoor, dekmantel wietkwekerij?

Een nieuw artikel van Doede de Jong, de bekendste wietkweker van Nederland en VOC’er van het eerste uur, over de politie-inval bij het VOC kantoor afgelopen maandag. ‘De samenleving is er dankzij jullie weer een stuk veiliger op geworden.’

Politie-inval-VOC-01-06-2015_Derrick_in_gesprek_met_agenten_0266
VOC secretaris Derrick Bergman in gesprek met de agenten tijdens de politie-inval in het VOC kantoor op 1 juni 2015

Waanzin trekt door de straten van Eindhoven in de vorm van vier geüniformeerde moraalridders, die duidelijk de weg kwijt zijn. Ten einde raad besluiten ze het kantoor van de VOC te overvallen.

Ze moeten scoren, want je kunt toch niet met lege handen bij je baas aankomen.

Ze willen eerst een stormram gebruiken, want ze hebben gehoord dat hier een criminele organisatie huist, die een vervaarlijke wietkwekerij bestiert. Uiteindelijk nemen ze, na lang wikken en wegen, een kloek besluit. Ze bellen aan. Riskant, onverschrokken helden zijn het!

Uw belastinggeld aan het werk...
Uw belastinggeld aan het werk…

Geschrokken en tegelijk verbouwereerd opent Derrick Bergman de deur. Ze eisen een inspectie van het hele huis en de tuin, een zogenaamde ‘kijkoperatie’.

Goed ‘de vijand’ in de gaten houdend trekken ze behoedzaam van kamer naar kamer. Zo wordt het hele huis uitgekamd. Tot zover geen subversieve elementen geregistreerd. Dat is jammer, verdomme geen kweekruimte, geen stroomsteelconstructie. Het zit niet mee vandaag. Beteuterd zie je ze denken; ‘Shit, zou mijn doortastende gedrag vandaag niet beloond worden?’

Derrick's echtgenote tijdens de inval
Derrick’s echtgenote tijdens de inval

Intussen is de vrouw des huizes des duivels. Ze ervaart de hele poppenkastvertoning als een soort aanranding. Het niet eerbiedigen van de persoonlijke levenssfeer, de integriteit van de familie wordt aangetast en het recht op zelfbeschikking wordt geschonden.

Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt! Laten ze een fatsoenlijk beroep leren en werk zoeken.

De moraalridders zijn ondertussen doorgestoten tot in de tuin. En plotseling zie je de gezichtjes kinderlijk blij oplichten. Ze zijn zo blij. Bingo, expeditie geslaagd!

Uw belastinggeld aan het werk
Uw belastinggeld aan het werk

Triomfantelijk worden de 7 plantjes van 10- 15 cm. uit de potjes gerukt.

Geweldig, dat je dit als politieagent mag meemaken. Zo goed voor je gevoel van eigenwaarde, het versterkt je zelfrespect en vertrouwen. Het vervult je met trots dat je het volk mag dienen door weer zo’n geweldige daad te hebben verricht. De samenleving is er dankzij jullie weer een stuk veiliger op geworden.

Als dit dan ook niet een cao verbetering voor jullie rechtvaardigt, dan weet ik het ook niet meer!

Doede J. de Jong
Biologische wietkweker

Baas In Eigen Brein!

Eindhovens Dagblad, 2 juni 2015 (© Eindhovens Dagblad):

ED_02-06-2015-Politie_bij_cannabis-voorman_aan_de_deur
Bron: Eindhovens Dagblad, 2 juni 2015

 

Comments (2)

  • marc visser 06/06/2015 at 4:52 pm Reply

    voorzitter: STG.VERANTWOORDGRONDSTOFBEHEER.ORG NAAR DE RECHTER! (DE B.V. NL.DE MOET MAAR EENS VERANTWOORDING NEMEN VOOR HUN F.U. !)

  • Meurders rgj 08/06/2015 at 1:36 pm Reply

    I wil help in every way to help tp get cannabis out of justies

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*