Politie valt kantoor stichting VOC in Eindhoven binnen

  • SHARE:
  • Tweet this

June 1st, 2015 | 11:50
Door webmaster

Vanochtend rond half elf hebben vier politieagenten en een medewerker van de firma Kusters Facilities een inval gedaan bij het kantoor van de stichting VOC in het centrum van Eindhoven. Bij de inval zijn zeven (7) cannabisplantjes in beslag genomen en afgevoerd. FOR ENGLISH REPORT CLICK HERE

Eindhoven, 1 juni 2015

Eindhoven, 1 juni 2015

Politie-inval-VOC-01-06-2015_4230

Eindhoven, 1 juni 2015

De agenten hadden een machtiging bij zich en verklaarden dat zij meerdere meldingen hadden ontvangen dat er op het vestigingsadres van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod “een hennepkwekerij” gevestigd zou zijn. Twee agenten voerden een huiszoeking uit in het hele pand, tevens woonadres van VOC secretaris en woordvoerder Derrick Bergman. In de achtertuin troffen de agenten op twee bijzettafeltjes zeven cannabisplanten van 10 tot 15 centimeter hoogte aan. Bergman weigerde afstand te doen van de plantjes, maar de agenten trokken ze niettemin uit hun potjes, bijgestaan door de medewerker van Kusters Facilities.

‘Ik sta werkelijk perplex’ zegt VOC secretaris Derrick Bergman in een eerste reactie. ‘Ik heb al ruim 20 jaar elke zomer een paar plantjes in mijn achtertuin. Ik begin met zaadjes, dus de helft valt af; de mannelijke planten. Er zijn hier door de jaren heen meerdere agenten geweest, die nooit enig probleem maakten van mijn planten. Zoveel politieinzet voor zeven piepkleine plantjes; het maakt duidelijk dat de strijd die we met het VOC voeren harder dan ooit nodig is.’

Uw belastinggeld aan het werk

Uw belastinggeld aan het werk

Een opmerkelijk gegeven is dat de twee agenten die de huiszoeking verrichten de plantjes in de tuin aanvankelijk lieten staan. Pas na tussenkomst van de vrouwelijke diender -mejuffrouw Janssen, die als haar voornaam desgevraagd het nummer 81683 opgaf- gingen de agenten opnieuw de tuin in om de plantjes uit hun potten te verwijderen. Een van de agenten nam een flyer van Cannabis Bevrijdingsdag, het jaarlijkse gratis evenement van het VOC, in ontvangst, maar gaf deze later weer terug aan Bergman’s echtgenote, die bij de inval aanwezig was.

Eindhoven, 1 juni 2015

Eindhoven, 1 juni 2015

Het productieteam van Cannabis Bevrijdingsdag is sinds vanochtend op zoek naar een cannabisplant voor de traditionele plek rechts op het hoofdpodium. De plant die hiervoor bestemd was is bij de politieinval in beslag genomen.

NB: de tekst en foto’s op deze pagina zijn vrij van auteursrecht en mogen door iedereen gepubliceerd worden.

(scroll naar beneden voor meer foto’s van de inval)

Politie-inval-VOC-01-06-2015_4208

Agent geeft flyer van Cannabis Bevrijdingsdag terug. Ook alle agenten zijn welkom in het Flevopark in Amsterdam op 14 juni.

 

Politie-inval-VOC-01-06-2015_4205

Zou hij hiervoor bij de politie zijn gegaan?

 

Politie-inval-VOC-01-06-2015_4214

Op deze foto is de volledige “hennepkwekerij” (linksonder in beeld) te zien

Politie-inval-VOC-01-06-2015_4217

De ontmanteling begint

 

VOC secretaris en woordvoerder Derrick Bergman probeert de agenten tot rede te brengen

VOC secretaris en woordvoerder Derrick Bergman probeert de agenten tot rede te brengen

De medewerker van Kusters Facilities; medeplichtig aan diefstal van cannabisplanten

De medewerker van Kusters Facilities; medeplichtig aan diefstal van cannabisplanten

Het oplossingspercentage van de Nederlandse politie behoort tot de laagste van Europa

Het oplossingspercentage van de Nederlandse politie behoort tot de laagste van Europa

Missie geslaagd: cannabisplantjes in beslag genomen en afgevoerd ter vernietiging. Eindhoven kan weer rustig slapen.

Missie geslaagd: cannabisplantjes in beslag genomen en afgevoerd ter vernietiging. Eindhoven kan weer rustig slapen.

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.