Programmering zevende Cannabis Bevrijdingsdag bekend gemaakt

Vandaag is het programma bekend gemaakt van Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabis- en hennep evenement van Nederland. De zevende editie wordt een feestelijke afsluiting van het tijdperk Opstelten, de man die het cannabisbeleid zoveel schade heeft toegebracht. Locatie is opnieuw het fraaie Flevopark in Amsterdam. Zoals elk jaar is de toegang gratis.

cannabis bevrijdingsdag flyer voorkant
Mail voor gratis flyers en posters info@voc-nederland.org

Voornaamste doel van Cannabis Bevrijdingsdag is het vieren van de internationale cannabiscultuur. Met het evenement wil het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod laten zien hoeveel goeds deze plant de mens te bieden heeft. We pleiten voor legalisering en brede toepassing van hennep als duurzame grondstof en laten onze stem horen tegen repressie en criminalisering van de plant, de cannabis-genieters, de coffeeshops en de kwekers.

Tweede Kamerlid Vera Bergkamp noemde Cannabis Bevrijdingsdag vorig jaar ‘het meest relaxte festival waar ik ooit geweest ben’.

A6-flyer-NL2-small
Zorg dat je er bij bent…

Naast het podiumprogramma is er een grote Hennepmarkt, een Cannabis Filmfestival in de grootste ger van Europa, theater op het veld, een gevarieerd aanbod eten en drinken van kleine cateraars en een ruime VIP Lounge backstage. Sinds 2013 zijn we gastheer van de Highlife Cannabis Cup; het oudste cannabis concours van ons land. Dit jaar vindt de aankomst van de jaarlijkse Medical Cannabis Bike Tour voor het eerst plaats op Cannabis Bevrijdingsdag.

Daarnaast is er dit jaar ruime aandacht voor de VOC campagne Cannabis? Aangenaam! waarvoor bekende en onbekende Nederlanders vertellen over de plant en de wenselijkheid van legalisering. In de filmtent organiseren we twee paneldiscussies, waarvan een over medicinale cannabis.

Op het hoofdpodium treden tussen 14.00 en 22.00 uur artiesten, Dj’s en topsprekers uit binnen- en buitenland op. Op het affiche prijken Natty uit Engeland, Einstein Barbie uit Amsterdam, De Rupelsoldaten uit België, Knight Susan uit Groningen en Isabelle Amé uit Tilburg. Onder de sprekers bevinden zich dit jaar het Canadese echtpaar Marc en Jodie Emery, de ‘Prince & Princess of Pot’, de Amerikaanse ‘Guru of Ganja’ Ed Rosenthal en onze eigen Doede de Jong. De Dj’s voor deze zevende editie: Dj Skunkstar (Oostenrijk) en Dj Dr Tompson (Engeland). Wegens succes geprolongeerd: Covenant Sound System uit Den Bosch, dit jaar met een eigen reggae & dub area.

Advance_CBD2015_CROP_small
Kom naar Amsterdam, vier onze cannabiscultuur en help mee de plant te bevrijden!

Cannabis Bevrijdingsdag richt zich op een breed publiek. Niet alleen cannabisgenieters, maar iedereen die meer wil weten over cannabis als medicijn, grondstof of alternatief voor alcohol.

De eerste zes edities zijn bezocht door een bijzondere mix van blowers en growers, festivalpubliek, dagjesmensen, gezinnen, ouderen en jongeren. Dit jaar verwachten we bezoekers uit alle windstreken. In alle Europese edities van Soft Secrets verschijnt een aankondiging en een VOC team bezoekt Spannabis in Barcelona, om flyers en posters te verspreiden.

Wil je meehelpen met het verspreiden van posters en flyers, stuur dan een mailtje naar info@voc-nederland.org. Vanaf april zijn posters en flyers gratis af te halen bij het Cannabis College in Amsterdam.

Wil je een kraam huren op Hennepmarkt, mail dan naar market@cannabisliberationday.org. De kraamhuur bedraagt €125 bij vooruitbetaling. Niet commerciële organisaties kunnen gratis een kraam huren.

Alcohol wordt niet verkocht op Cannabis Bevrijdingsdag; kleine hoeveelheden voor persoonlijk gebruik worden gedoogd. Uitgebreide informatie is te vinden op de nieuwe website www.cannabis-bevrijdingsdag.nl.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*