Het post Opstelten tijdperk is begonnen

Het aftreden van minister Opstelten (VVD) en staatssecretaris Teeven (VVD) maakt eindelijk de weg vrij voor verdere regulering van cannabis in Nederland. Op 9 maart 2015 is het post Opstelten tijdperk begonnen.

© Gonzo media
© Gonzo media

Dutch Justice Minister Quits Over Deal With Drug Trafficker‘ was de kop die persbureau Associated Press vanavond gebruikte om het nieuws over Opstelten te brengen. Een passend grafschrift voor de man van wiens beleid vooral straatdealers, drugsrunners en criminele organisaties hebben geprofiteerd.

De man die de teelt van cannabis koste wat het kost in criminele handen wilde houden en de dringende verzoeken van tientallen gemeenten om tenminste ruimte voor een experiment met regulering te bieden zeldzaam arrogant en regentesk van de hand wees.

De man die met de wietpas een explosie van de illegale handel in cannabis veroorzaakte in het Zuiden van het land. En de man die met zijn growshopwet de overtreffende trap van waanzin in zijn totaal contraproductieve Hollandse Hennepoorlog bereikte.

cbd2015-poster-A2-NL-crop
Ook toegankelijk voor niet-ingezetenen!

Bij het VOC kantoor in Eindhoven hangt vanavond en morgen de vlag uit. De weg is nu vrij naar verdere regulering van cannabis, ten behoeve van de coffeeshops, ten behoeve van de kleine thuisteler en ten behoeve van de Cannabis Social Clubs. Aan de horizon gloort het einddoel: opheffing van het cannabisverbod.

Binnen het Cannabis Bevrijdingsdag productieteam werd er al een tijdje over gegrapt: de zevende editie zou wel eens het afscheidsfeest van Opstelten kunnen worden… U bent allemaal uitgenodigd: zondag 14 juni, Flevopark, Amsterdam, vanaf 14.00 uur. En voor Nieuwsuur verslaggever Bas Haan ligt er bij de VOC tent een VIP ticket klaar…

Comments (3)

 • Rob Tuinstra 09/03/2015 at 11:57 pm Reply

  Redactie Highlife: Op naar een beter cannabisbeleid

  De redactie van Highlife reageert met vreugde en instemming op het opstappen van Minister van Justitie en Veiligheid Ivo Opstelten, en zijn Staatssecretaris Fred Teeven.

  Hoofdredacteur Rob Tuinstra: “We zijn blij met het opstappen van beide heren. Opstelten en Teeven hebben de Nederlandse cannabisindustrie veel kwaad berokkend. Vele duizenden banen zijn verloren gegaan door onnodige maatregelen, zoals de invoering van de wietpas en de onlangs ingevoerde growshopwet. Het wordt hoog tijd dat een liberale partij als de VVD eens echt liberaal gaat inzetten op het onderwerp cannabis. D66 is een goed voorbeeld, want die partij pleit voor verdere regulering. En de PvdA zou met Staatssecretaris Van Rijn van het Ministerie van Volksgezondheid wel wat meer van zich af mogen bijten op het dossier cannabis.”

  De redactie van Highlife hoopt dat er vanaf nu een beter cannabisbeleid op poten wordt gezet: “De mantra dat legaliseren of reguleren niet kan vanwege de zo vaak genoemde internationale verdragen is onzin. Kijk naar de VS, waar een aantal staten cannabis al gelegaliseerd heeft. Of Uruguay, of Jamaica. En zo kunnen we nog veel meer landen opnoemen, waar cannabis inmiddels meer politiek en juridisch geaccepteerd is dan in Nederland, dat ooit een voortrekkersrol had. We hopen van harte dat we met een nieuw cannabisbeleid die rol weer terug kunnen eisen. Want dat is niet alleen goed voor de cannabisbranche, maar ook voor heel Nederland.”

  Rob Tuinstra
  Hoofdredacteur Highlife

 • Alex Albertus 10/03/2015 at 7:51 am Reply

  Eindelijk!

 • Henk ban den brand 10/03/2015 at 8:29 am Reply

  Met Boeven vangt men Boeven Met hun idiote Cannabis wetgeving kun je beter een Pedofiel zijn dan een wietkweker

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*