Het post Opstelten tijdperk is begonnen

  • SHARE:
  • Tweet this

March 9th, 2015 | 22:59
Door webmaster

Het aftreden van minister Opstelten (VVD) en staatssecretaris Teeven (VVD) maakt eindelijk de weg vrij voor verdere regulering van cannabis in Nederland. Op 9 maart 2015 is het post Opstelten tijdperk begonnen.

© Gonzo media

© Gonzo media

Dutch Justice Minister Quits Over Deal With Drug Trafficker‘ was de kop die persbureau Associated Press vanavond gebruikte om het nieuws over Opstelten te brengen. Een passend grafschrift voor de man van wiens beleid vooral straatdealers, drugsrunners en criminele organisaties hebben geprofiteerd.

De man die de teelt van cannabis koste wat het kost in criminele handen wilde houden en de dringende verzoeken van tientallen gemeenten om tenminste ruimte voor een experiment met regulering te bieden zeldzaam arrogant en regentesk van de hand wees.

De man die met de wietpas een explosie van de illegale handel in cannabis veroorzaakte in het Zuiden van het land. En de man die met zijn growshopwet de overtreffende trap van waanzin in zijn totaal contraproductieve Hollandse Hennepoorlog bereikte.

cbd2015-poster-A2-NL-crop

Ook toegankelijk voor niet-ingezetenen!

Bij het VOC kantoor in Eindhoven hangt vanavond en morgen de vlag uit. De weg is nu vrij naar verdere regulering van cannabis, ten behoeve van de coffeeshops, ten behoeve van de kleine thuisteler en ten behoeve van de Cannabis Social Clubs. Aan de horizon gloort het einddoel: opheffing van het cannabisverbod.

Binnen het Cannabis Bevrijdingsdag productieteam werd er al een tijdje over gegrapt: de zevende editie zou wel eens het afscheidsfeest van Opstelten kunnen worden… U bent allemaal uitgenodigd: zondag 14 juni, Flevopark, Amsterdam, vanaf 14.00 uur. En voor Nieuwsuur verslaggever Bas Haan ligt er bij de VOC tent een VIP ticket klaar…

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.