Logboek VOC: op de fiets naar Den Haag en campagnenieuws

Elke maand verschijnt in Highlife het Logboek VOC, over het reilen en zeilen van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Deze maand nieuws over de Tour de Achterdeur, de campagne Cannabis? Aangenaam!, Cannabis Bevrijdingsdag en een update van het VOC model uit 2011.

Klik hier voor de pagina Logboek VOC met alle afleveringen in pdf formaat

Logboek VOC februari 2015:

Stem cannabisvriendelijk bij de Provinciale Statenverkiezingen

Allemaal op de fiets naar Den Haag!

Origineel VOC Logboek
Origineel VOC Logboek

Het duurde wat langer dan voorzien, maar afgelopen maand zijn de eerste filmpjes voor de campagne Cannabis? Aangenaam! gedraaid. Behalve met deze campagne is het VOC druk met de voorbereidingen voor Cannabis Bevrijdingsdag en met de speciale provinciale statenverkiezingen rit van de Tour de Achterdeur, op 15 maart.

In samenwerking met het Amerikaanse bedrijf Sage Analytics organiseerde het VOC op 14 januari een cannabis test avond in het Cannabis College in Amsterdam. Naast een demonstratie van de net verschenen ‘Luminary Profiler’ van Sage gaf humanistiek onderzoeker Hester Kooistra een presentatie en was er een levendig debat over de verschillende testmethoden en het 15% thc maximum dat het kabinet wil invoeren. Het College zat afgeladen vol en iedereen kreeg de gelegenheid eigen samples te testen met het nieuwe apparaat. In het nieuwe jaar blijven we samenwerken met het Cannabis College om informatieavonden en lezingen te organiseren.

www.cannabisaangenaam.nl
www.cannabisaangenaam.nl
Doede de Jong, initiatiefnemer en boegbeeld van de campagne Cannabis? Aangenaam!
Doede de Jong, initiatiefnemer en boegbeeld van de campagne Cannabis? Aangenaam!

2015 moet het jaar worden van de Cannabis? Aangenaam! campagne, waarin bekende en onbekende Nederlanders vertellen over hun persoonlijke ervaringen met cannabis en de hypocrisie van het huidige beleid. Het campagneteam wordt geleid door onze eigen Doede de Jong. Houd de website www.cannabisaangenaam.nl in de gaten. De campagne heeft ook een eigen Twitter account: @CannAangenaam. Op de zevende editie van Cannabis Bevrijdingsdag, op zondag 14 juni in het Flevopark in Amsterdam, zal Cannabis? Aangenaam! een centrale rol spelen. Details volgen later… en ook via de nieuwe Cannabis Bevrijdingsdag Twitter account @CannabisdayAms.

www.tourdeachterdeur.nl
Fiets mee voor regulering op 15 maart!

De komende weken richten we ons op de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart en op de speciale verkiezingsrit van de Tour de Achterdeur, van Amsterdam naar Den Haag, op 15 maart. Het VOC ondersteunt de Tour de Achterdeur van harte en roept alle lezers van Highlife op mee te rijden in de 75 kilometer lange rit ‘van Hoofdstad naar Hofstad’. De Tour start om 11.00 bij het Centraal Station in Amsterdam en voert via Haarlem en Zandvoort naar Den Haag. Finish is op het Plein, op steenworp afstand van de Tweede Kamer (manifestatie vanaf 15.00 u).

www.tourdeachterdeur.nl
www.tourdeachterdeur.nl

Onderweg doet de Tour verschillende coffeeshops aan om de bezoekers te motiveren cannabisvriendelijk te stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. Ondernemers in de cannabisbranche kunnen deelnemers sponsoren door aankoop van het fraaie Tour de Achterdeur wielertenue en vergoeding van de reiskosten. De bedoeling is dat we op 15 maart met een stevig groen peloton koers zetten naar het Binnenhof. Hoe meer deelnemers, hoe sterker het signaal.

De boodschap van de Tour de Achterdeur: het is hoog tijd voor regulering van cannabis, maar dan wel met behoud van kwaliteit en variatie en met gezonde concurrentie tussen telers. Net als bij alcohol en tabak kan de productie gewoon aan de vrije markt worden over gelaten, waarbij de overheid toeziet op verantwoorde en transparante bedrijfsvoering. In de VS is inmiddels veel ervaring met regulering opgedaan, waarmee Nederland zijn voordeel kan doen. Aanmelden en meer informatie via www.tourdeachterdeur.nl.

Omslag VOC brochure 'Van gedogen naar handhaven' (2011) > zie PUBLICATIES voor pdf
Omslag VOC brochure ‘Van gedogen naar handhaven’ (2011) > zie PUBLICATIES voor pdf

Een laatste speerpunt is een update van het VOC reguleringsmodel ‘Van gedogen naar handhaven’ uit 2011. Een aparte werkgroep is bezig met een nieuwe versie, met ruimte voor de spectaculaire internationale ontwikkelingen op het gebied van cannabis sinds het oorspronkelijke model is verschenen. Wil je meehelpen met het VOC, dan ben je van harte welkom op onze maandelijkse vergadering. In de agenda op de VOC website staan altijd datum, plaats en tijd van de eerst volgende bijeenkomst. Wil je ons financieel steunen, kijk dan op de pagina voc-nederland.org/steun-voc.

AGENDA:

4-7 maart:
‘Medical Cannabis and Cannabinoids: policy, science and medical practice‘, conferentie over medicinale cannabis, Prague Marriott Hotel, Praag, Tsjechië.

15 maart:
Van Hoofdstad naar Hofstad’, speciale verkiezings tourtocht over 75 kilometer van de Tour de Achterdeur, van Amsterdam naar Den Haag. Verzamelen om 11.00 uur bij Centraal Station, Amsterdam. Finish op het Plein in Den Haag.

Beeld; VOC
Beeld: VOC

18 maart:
Provinciale Staten verkiezingen. Stem cannabisvriendelijk en check de Cannabis-Kieswijzer.

20-23 maart:
Spannabis, Fira de Cornellá, Barcelona. Elfde editie.

WAT IS HET VOC?
Het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod is een onafhankelijke, niet-commerciële stichting, opgericht na het eerste Cannabis Tribunaal in december 2008. Het VOC strijdt voor fatsoenlijk cannabisbeleid inclusief het recht op eigen teelt en tegen betutteling en repressie. Meer informatie: www.voc-nederland.org Twitter: @vocnederland

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*