Tour de Achterdeur van Amsterdam naar Den Haag op 15 maart

Het Tour de Achterdeur fietsteam komt dit jaar voor het eerst in actie op 15 maart, met een speciale verkiezingsrit van Amsterdam naar het Binnenhof in Den Haag. Onderweg worden coffeeshops aangedaan om bezoekers op te roepen cannabisvriendelijk te gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart.

Logo_Tour_de_Achterdeur_web
www.tourdeachterdeur.nl

De Tour de Achterdeur is een landelijk initiatief om aandacht te vragen voor de onhoudbare situatie aan de achterdeur van de coffeeshop. Door coffeeshops wel toe te staan cannabis te verkopen, maar elke vorm van teelt te blijven bestrijden heeft de overheid een monster gecreëerd. De gevolgen zijn bekend: onveilige situaties bij teelt in woonhuizen, inmenging van criminele organisaties, wisselende kwaliteit, hoge prijzen, ripdeals enzovoort.

De oplossing is ook bekend: regulering van de teelt.

Het Tour de Achterdeur team in het Olympisch Stadion in Amsterdam (© Gonzo media)
Het Tour de Achterdeur team in het Olympisch Stadion in Amsterdam (© Gonzo media)

Regulering is goed voor de veiligheid en de volksgezondheid, omdat de teelt onder normale omstandigheden plaatsvindt, zonder diefstal van stroom, bestrijdingsmiddelen of verzwaring. Het is goed voor de consument, die een beter product krijgt en voor de coffeeshops, die als gewone ondernemers kunnen inkopen, zonder het risico dat hun leveranciers worden opgepakt. Ook de belastingbetaler profiteert: grote besparingen op de geldverslindende ‘Hollandse Hennepoorlog’, meer belastinginkomsten en meer werkgelegenheid.

Het is dus hoog tijd voor regulering, maar dan wel met behoud van kwaliteit en variatie en met gezonde concurrentie tussen telers. Net als bij alcohol en tabak kan de productie gewoon aan de vrije markt worden over gelaten, waarbij de overheid toeziet op verantwoorde en transparante bedrijfsvoering.

In de Verenigde Staten is inmiddels veel ervaring  met regulering van cannabis opgedaan, waarmee Nederland zijn voordeel kan doen. Met deze boodschap gaat de Tour de Achterdeur het land in. Gezelligheid en het brengen van een positieve boodschap staan voorop; ook ongeoefende renners zijn nadrukkelijk welkom.

De eerste rit van 2015 voert de renners op zondag 15 maart van ‘de Hoofdstad naar de Hofstad’. De Tour start om 11.00 uur bij het Centraal Station in Amsterdam en voert via Haarlem en Zandvoort naar Den Haag, in totaal zo’n 75 kilometer. De finish is op het Plein, op steenworp afstand van de Tweede Kamer.Verkiezingsbutton

Onderweg doet de Tour verschillende coffeeshops aan om de bezoekers te motiveren een cannabisvriendelijke stem uit te brengen bij de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart. De Tour wordt o.a. ondersteund door de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC), stichting WeSmoke, Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN) en Cannabis-Kieswijzer.nl.

Ondernemers in de cannabisbranche kunnen deelnemers sponsoren door aankoop van het fraaie Tour de Achterdeur wielertenue en vergoeding van de reiskosten.

In de komende weken hoopt de organisatie veel nieuwe fietsers te strikken, zodat er op 15 maart een stevig groen peloton aan de start verschijnt. Aanmelden en meer informatie via www.tourdeachterdeur.nl of de
Tour de Achterdeur hotline: 06-33 874 253

KLIK HIER VOOR DE POSTER ‘VAN HOOFDSTAD NAAR HOFSTAD OP 15 MAART!’

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*