Parool: De Melkweg weigerde High Times Cup expo, niet burgemeester

  • SHARE:
  • Tweet this

November 24th, 2014 | 10:55
Door webmaster

Het verhaal over het verbieden van de expo van de 27e High Times Cannabis Cup in Amsterdam wordt steeds gekker. Het Parool meldde vanochtend dat niet de gemeente, maar De Melkweg de stekker er gisteren uit heeft getrokken. Inmiddels is de tekst van het betreffende artikel aangepast.

High Times Cup judges bij De Melkweg, zondag 23 november 2014 (© Gonzo media)

High Times Cup judges bij De Melkweg, zondag 23 november 2014 (© Gonzo media)

Parool verslaggever Maarten van Dun meldde vanochtend: ‘De Melkweg had wel een vergunning voor het evenement, laat de gemeente weten. Waarom de Melkweg besloot de beurs niet door te laten gaan, is niet bekend. Wel laat de gemeente weten dat horecaexploitanten die mogelijk door High Times zouden worden benaderd door de gemeente op de hoogte zijn gesteld van de ‘geschiedenis van de Cannabis Cup,’ en dat er mogelijk politiecontroles gehouden zouden worden. Dat gebeurde ook bij eerdere edities van het wietevenement.’

VOC'ers met een deel van de VOC stand bij De Melkweg, zondag 24 november 2014 (© Gonzo media)

VOC'ers met een deel van de VOC stand bij De Melkweg, zondag 24 november 2014 (© Gonzo media)

Het artikel is inmiddels meerdere keren aangepast. Een reactie waarin een woordvoerder van De Melkweg verklaarde dat de expo “niet bij onze identiteit past” is verwijderd. In de meest recente versie staat kortweg: ‘De organisatie had geen vergunning voor de Expo in de Melkweg.’

Als het waar is dat het management van de De Melkweg zelf heeft besloten de expo te weren, dan mag verwacht worden dat High Times en/of de benadeelde standhouders een schadeclaim zullen indienen. Het VOC is vandaag opnieuw aanwezig bij de High Times Cup en werkt aan een actie later deze week.

Volg ons op Twitter (@vocnederland) voor de laatste ontwikkelingen, hashtag #cannabiscup

STEUN HET VOC
IN DE STRIJD
VOOR FATSOENLIJK
CANNABISBELEID!

.

SUPPORT DUTCH
CANNABIS ACTIVISM,
SUPPORT VOC!

De VOC Blog

Welkom bij het VOC, dé koepel van alle organisaties en individuen in Nederland die gekant zijn tegen het verbod op cannabis. Repressie is dure en contraproductieve symboolpolitiek. Wereldwijd vindt het Nederlandse beleid van decriminalisering steeds meer weerklank. Het is tijd voor de volgende stap: cannabis uit de strafwet.