Parool: De Melkweg weigerde High Times Cup expo, niet burgemeester

Het verhaal over het verbieden van de expo van de 27e High Times Cannabis Cup in Amsterdam wordt steeds gekker. Het Parool meldde vanochtend dat niet de gemeente, maar De Melkweg de stekker er gisteren uit heeft getrokken. Inmiddels is de tekst van het betreffende artikel aangepast.

High Times Cup judges bij De Melkweg, zondag 23 november 2014 (© Gonzo media)
High Times Cup judges bij De Melkweg, zondag 23 november 2014 (© Gonzo media)

Parool verslaggever Maarten van Dun meldde vanochtend: ‘De Melkweg had wel een vergunning voor het evenement, laat de gemeente weten. Waarom de Melkweg besloot de beurs niet door te laten gaan, is niet bekend. Wel laat de gemeente weten dat horecaexploitanten die mogelijk door High Times zouden worden benaderd door de gemeente op de hoogte zijn gesteld van de ‘geschiedenis van de Cannabis Cup,’ en dat er mogelijk politiecontroles gehouden zouden worden. Dat gebeurde ook bij eerdere edities van het wietevenement.’

VOC'ers met een deel van de VOC stand bij De Melkweg, zondag 24 november 2014 (© Gonzo media)
VOC'ers met een deel van de VOC stand bij De Melkweg, zondag 24 november 2014 (© Gonzo media)

Het artikel is inmiddels meerdere keren aangepast. Een reactie waarin een woordvoerder van De Melkweg verklaarde dat de expo “niet bij onze identiteit past” is verwijderd. In de meest recente versie staat kortweg: ‘De organisatie had geen vergunning voor de Expo in de Melkweg.’

Als het waar is dat het management van de De Melkweg zelf heeft besloten de expo te weren, dan mag verwacht worden dat High Times en/of de benadeelde standhouders een schadeclaim zullen indienen. Het VOC is vandaag opnieuw aanwezig bij de High Times Cup en werkt aan een actie later deze week.

Volg ons op Twitter (@vocnederland) voor de laatste ontwikkelingen, hashtag #cannabiscup

STEUN HET VOC
IN DE STRIJD
VOOR FATSOENLIJK
CANNABISBELEID!

.

SUPPORT DUTCH
CANNABIS ACTIVISM,
SUPPORT VOC!

Comment (1)

  • Thijs Roes 24/11/2014 at 2:33 pm Reply

    Heb ‘t even nagevraagd bij de Melkweg. Er was geen sprake van dat de expo daar zou worden gehouden. Toen de locatie waar hij wél zou worden gehouden niet doorging, kwam hij simpelweg te vervallen. Sommige mensen hebben misschien later gedacht dat het dan wel in de Melkweg zou zijn, maar daar was uberhaupt geen sprake van.

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*